Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Krönika - Verksamhetsansvarig har ordet

Små frågor kan bli stora

Vaknar varje morgon efter en god natts sömn med en förväntan på den nya dagen.
Vet att det är en avundsvärd gåva att få leva ett sådant liv.
Arbetar i den nationella personalgruppen som består av kompetenta och erfarna människor, de är ovärderliga för mig. Vi har roligt mitt i alla våra stora och ibland svårlösta uppgifter.
Vårt uppdrag är att arbeta av, med och för församlingarna.
Vardagarna handlar om att, ibland med kort betänketid, kunna ta beslut och ge svar på frågor.
Besluten jag och arbetslaget tar kan få stora konsekvenser för enskilda människor och församlingarnas verksamheter. Oftast positiva konsekvenser.
Att dagligen i styrelser, styrgrupper, personalgruppen, arbetsgrupper och i enskilda samtal vara med och ta beslut sker nästan alltid utan besluts­ångest för mig, eftersom frågorna vrids och vänds i öppna samtal.

Ibland ändrar jag mig, inser att jag svarat innan jag hört, vilket räknas som oförnuft och skam enligt Ordspråksboken.
Skriver detta mellan Rådslaget och sommarens konferenser. Det är en förmån att på arbetstid få umgås med människor! Att få lyssna och undervisa. Jag får även resa i mitt jobb.
Jag tycker om att åka tåg, sover bra borta, men jag har ett problem innan avresan.
Allt är planerat, kläderna är strukna och materialet ligger i prydliga högar.
Väskan har ett givet mått och sakerna som ska med har det också och sällan stämmer de två.
När datorn, utkasten, pärmarna, favoritblocket, älsklingspennorna, Bibeln och böckerna är nedpackade ligger kläderna kvar utanför väskan.

Börjar om igen, försöker tillämpa det där livskamraten sagt om att inte bara trava allt i en hög, utan utnyttja väskans bredd. Han gav mig en ny väska innan Rådslaget, något lite större än en vanlig kabinväska. Hans sms från landet långt borta från min väska löd; ”älskling, förstår att det är mycket inför rådslaget, men hur går det med packningen?”.
Hur kan ett i-landsproblem som att få ner en del av det man äger i ett begränsat utrymme bli en svår fråga för mig? Varför tar de enklaste frågorna så stor plats?
Jag ska träna i sommar, på de svåra besluten, att välja mellan att bada eller låta bli, mellan att äta en eller två lakritspuckar, försöka välja mellan att lyssna på fåglarna eller på bra musik.