Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Köp kristna skivor och böcker

När jag var tonåring var jag för första gången på konsert med rockbandet Jerusalem på Löttorps camping. Sångaren och gitarristen Ulf Christiansson var något så ovanligt som rockmusiker och väckelsepredikant i en och samma person. En lysande kombination enligt mitt tycke. Jerusalems musik berörde mig djupt – och inte bara mig – vi var tusentals ungdomar som gillade den här musiken och tog till oss det radikala Jesusbudskapet. Men det var en sak som var alldeles speciell den där kvällen på Öland; efteråt kunde jag köpa Jerusalems skiva och lyssna på den hemma i Stockholm.
Det fanns en missionsbokhandel på Löttorps camping, med kristna skivor och böcker. En bokhandel med en mission – ja så var det ju faktiskt, coolt. Några år senare när jag blivit helt fångad av Jesus och gick på Bibelskola, så köpte jag en bok som hette Gudslängtan av A W Tozer. Jag har faktiskt inga ord för hur djupt Tozers bok berörde mig. Det var som om himlen öppnat sig över mig. På bara ett kort ögonblick var jag helt såld. Låt mig bara ge dig ett enda smakprov: ”Den som har Gud som sin rikedom äger allt i En.” Åh, det var som att hela mitt liv var förklarat – det är ju Gud jag längtat efter hela mitt liv och den radikala Jesuspassion som Jerusalem sjöng om blev min. Jag har aldrig
hämtat mig från detta. Det har blivit mitt liv.

UNDER 13 ÅR HADE JAG senare i livet nåden att vara pastor i Pingstkyrkan i Jönköping. Efter några år blev jag en av huvudlärarna på den ettåriga Bibelskolan. Jag hade hundratals lektioner varje år. Därför plöjde jag mängder med kristen litteratur, nästan alltid med bra musik i bakgrunden. I Jönköping finns också en missionsbokhandel, Nya Musik, som blev till en stor välsignelse för mig. Antalet böcker och cd-skivor ökade dramatiskt under de här åren. Men min kära hustru Fotoula var inte alltid helt glad över ännu en bokhylla i huset. Men vad gör man när man har fått en passion?
Sedan 2010 bor jag i Karlstad och är pastor och mitt specialintresse finns kvar. Varje gång jag passerar Örebro utan att vara stressad tittar jag in i affären Din Bok. Här finns mina favoritböcker och skivor. Så här kommer min utmaning – Köp kristna böcker och skivor! Stöd de kristna bokhandlarna! Åtminstone är det min bön att de ska finnas kvar när mina barn nu växer upp, så att de kan dricka ur samma källa som jag.