Konserter och tårta när PMU firar 50 år

I april 1965 startade PMU sin verksamhet i en gammal bagerilokal i Stockholm. Det var Petrus Hammarberg och hans fru Jenny som drog i gång arbetet med att förmedla svenskt statligt bistånd ut till fältet via de svenska pingstförsamlingarnas mission och kontaktnät. Nu firas 50-årsjubiléet genom flera olika evenemang under hela året.

Firandet drog i gång den 18 februari i år, då det var jubileumsmingel och releasefest för PMU:s jubileumsbok En framtid och ett hopp Ä 50 år med PMU. Till PMU:s lokaler i Alvik kom representanter för organisationer, politiker, medarbetare och församlingar på mingel med musik, snittar och tårta.
PMU:s direktor Niclas Lindgren berättade kort om PMU:s historia och verksamhet, och Anna Ekman från Libris, som gett ut boken tillsammans med PMU, tackade för samarbetet.
Nästa stora händelse i jubileumskalendern är de konserter som ska hållas på tre olika orter i april Ä i Smyrna, Göteborg, den 10, i Filadelfiakyrkan, Stockholm den 11 och slutligen i Pingstkyrkan, Örnsköldsvik den 12 april.
Då kommer artisterna Sonja Aldén, Frank Ådahl och Terese Fredenwall att medverka, tillsammans med konferencier och allsångsledare Putte Nelsson, och det kommer att hållas insamling till förmån för arbetet på Panzisjukhuset i
Bukavu, DR Kongo.
Där finns dr Denis Mukwege och hans medarbetare, som hjälper kvinnor och flickor som utsatts för brutala våldtäkter. Tack vare deras arbete kan flickorna och kvinnorna leva så normala liv som möjligt trots sina skador, och för några finns också möjlighet att stanna e n tid på transitboendet Maison Dorcas.
Där kan de få lära sig ett yrke eller att läsa och skriva, och flickor och kvinnor som blivit utstötta från sina familjer på grund av de brott de har utsatts för kan få redskap för att hitta nya vägar i livet. Samma helg i april bjuder PMU:s second handbutiker på tårta och ballonger, och det ska även bjudas på tårta vid Pingsts rådslag i maj.
Under de stora sommarkonferenserna Nyhemsveckan och Lapplandsveckan ska det förstås också firas. PMU kommer att anordna seminarier med fokus på DR Kongo och med intressanta medverkande. Det dyker säkert upp en och annan tårta även där. Boken kommer också att finnas till försäljning på PMU:s olika evenemang under året.
Under hösten hoppas PMU kunna besöka många församlingar runt om i landet.
Ä Vi ser det som ett tillfälle för församlingarna att både lyfta fram sitt missionsarbete lite extra och samtidigt passa på att fira PMU. Tillsammans med svenska pingstförsamlingar och lokala partners runt om på jordklotet har vi gjort ett fantastiskt arbete som har förändrat livet för 100 000-tals människor. Det är värt att firas! säger PMU:s kommunikationsansvarige Elisabeth Hammarberg.