Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Konferenser och Rådslag

Det börjar dra ihop sig till Rådslag med redovisningar, genomgångar, visionssamlingar, val och beslut. I den här tidningen hittar du en hel del material som ger dig underlag till det som kommer upp under årets Rådslag i maj. Du kan läsa om vad Pelle Hörnmark tänker om att bli föreslagen till omval som föreståndare, se en skiss på hur ”fullt utbyggt Pingst” är tänkt att vara organiserat, läsa om det nya verksamhetsområdet Socialt, nya möjligheter att göra sin röst hörd i debatten under Rådslaget och om en lång rad tjänstemäns och förtroendevaldas synpunkter både kring möjligheter och hot med ökad samordning.
Rådslaget är vår rörelses årsmöte och det som beslutas där kommer att ha bäring på det som händer ute i de enskilda församlingarna, så även om inte just du råkar vara vald till ombud hoppas jag att du tar dig tid att sätta dig in i vad som är på gång.
Tidigare i våras hölls en missionskonferens i Uppsala, där de beslut som togs vid förra årets Rådslag angående det internationella arbetet processades vidare. Det kan du också läsa om i den här tidningen. Många gånger tänker vi kanske inte på att mycket viktigt faktiskt sker och händer vid konferenser av olika slag. Fortsättning kring frågan följer på Rådslaget.
I januari möttes också ledare från 28 länder till en konferens i Addis Abeba, Etiopiens huvudstad, till några dagars ideologiskt forum. Under dagarna behandlades till exempel frågor omkring vår identitet, om rättfärdighet och tro och om gott ledarskap och om utmaningar vi står inför i utvecklingsarbetet. Jag fick förmånen att vara med där, lyssna och lära och också lära känna några av alla dem som representerar PMU:s partnerorganisationer runt om i världen.
Det var både väldigt spännande och väldigt intensiva dagar och i den här tidningen bjuder jag på lite glimtar från konferensen och också intervjuer med ett par av de medverkande deltagarna.
Som vanligt hoppas jag förstås att du ska ta dig tid att verkligen läsa tidningen och jag vågar lova att det finns ännu
mycket matnyttigt och intressant än det jag nämnt här ovanför. Varför inte läsa om IBRA:s nya bok fylld av vittnesbörd, Niklas Piensohos bok om Frid i själen eller om församlingen som har en egen symfoniorkester?