Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Kö till dopgraven i Smyrna

I Smyrnakyrkan i Göteborg har omkring 120 personer döpts under det senaste året. – Det är stor glädje i Smyrna! Vi är glada för varenda person, säger Urban Ringbäck, församlingens föreståndare.

Gå ut och gör människor till lärjungar genom att undervisa och döpa står det i Bibeln och Smyrnaförsamlingen försöker följa etta. Mellan mars 2011 och mars 2012 har cirka 120 personer döpts i församlingen.
Ä Det är något som står i Bibeln att vi ska göra och jag tror att det är en viktig del av Guds arbete, säger Urban Ringbäck.
En stor grupp av de människor som döpts senaste tiden är persisktalande iranier och afghaner. Enligt Urban Ringbäck
beror det på att Smyrna satsat mycket på att nå nya svenskar och på det internationella arbetet och att det nu burit frukt.
Utöver den stora gruppen persisktalande är det både svenskar och utlänningar i alla åldrar som döps i Smyrna; från ungdomar till vuxna och äldre människor.
Urban Ringbäck menar även att det man ser hända nu är ett resultat av att församlingen gjort en stor satsning på dopundervisning.
Ä Vi har haft dopskola och dopundervisningar på söndagar och man märker att människor blir intresserade och vill veta mer, säger han.
Urban Ringbäck hoppas att församlingen kommer att få fortsätta att döpa många.
Ä Det har varit otroligt starka dopstunder och många har även haft radikala gudsupplevelser, säger Urban. Och det känns så fantastiskt att få döpa så många.