Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

KÄRLEK I VÅLDETS HUVUDSTAD

Berthil Åkerlund, Libris

Varje människas liv är en berättelse, men visst är en del mer spännande än andra. I den här boken berättar Miriam och Alexis Mondragon för journalisten Berthil Åkerlund om sina erfarenheter. Miriam kommer från Piteå, och arbetade bland annat som tolk för invandrare innan hon kom till Tegucigalpa, huvudstaden i Honduras. Alexis är uppvuxen där, i stor fattigdom men samtidigt med många inre resurser.
Boken består av deras livsberättelser flätade i varandra. Dessutom varvas kapitlen med en historia om hur Miriam och hennes organisation Team Rescue hjälper polisen i jakten på en av Honduras värsta serievåldtäktsmän genom tiderna.
Eftersom berättelsen på detta sätt hoppar fram och tillbaka är den ibland svår att hänga med i, och det tar tid innan man kommer in i sammanhanget och håller ihop de olika trådarna. Samtidigt är språket lätt och det går fort att läsa. Berättelsen är hela tiden spännande. Och det är fascinerande att se hur människors liv kan vävas samman på oväntade sätt. Boken är utgiven i samarbete med Läkarmissionen, som stöder Team Rescues arbete med att ge stöd och skydd till brottsoffer i Tegucigalpa.