Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Kallelse och medvetenhet

I oktober möttes vi, alla musiker och musikälskare. Smyrnakyrkan i Göteborg var återigen värd för sång- och musikkonferensen i år med temat Kallelse och kvalitet. En konferens som årligen samlar mellan två- och trehundra deltagare.
Först måste jag säga att jag imponeras över Smyrnas drivkraft dels vad gäller konferensen samt också gällande sitt eget musikliv. För Smyrna är musiken viktig, som ett nav kring vilket mycket av församlingen kretsar. Det märks. I sången. I orkestern. I storbandet. Brassbandet. I ledarskapet och i vår arbetsgrupp som årligen jobbar fram emot oktober och konferens.
Årets konferens blev riktigt bra. Vi hade många intressanta seminarier och talare på storsamlingarna. En Öppen scen där åtta olika band presenterade sig samt nattvardskväll, konsert och en fin avslutningsgudstjänst. Jag vet att många precis som jag åkte hem från Göteborg med en god känsla och en smak av nytändning, precis som för 25 år sedan när man var på väg hem från sportlovsläger. Då precis som nu tänkte jag: Nu ska det hända. Nu kör vi!
Det är viktigt att mötas på bred front. Musiker från mindre kyrkor och från de stora församlingarna. Tillsammans kan vi lära av varandra och utbyta erfarenheter. Årets nyhet var lördagens konsert med en rad solister som tillsammans
med Smyrnas orkester framförde några av sina egna låtar. Till den kvällen hade diverse arrangörer arrangerat musiken. Det blev en härlig mix.Grymma solister till en sammansvetsad orkester. Allt leddes av Smyrnas egen Herbert von Karajan, det vill säga maestro Ingemar Tessin.
Idén till konserten kom från Linn Mårdstam som till vardags är musiker i Solna Pingstförsamling. Linn hade en tanke att erfarna solister tillsammans med mindre erfarna skulle få presentera sin musik till en fullstor orkester. Hur ofta får man den chansen? Resultatet blev en konsert som innehöll både kallelse och kvalitet. Smyrnakyrkan var så gott som fullsatt och vi alla var helnöjda, även Linn tror jag som fick uppleva resultatet av ett halvårs arbete.
Nu följer en stunds utvärdering och sammanfattning av årets konferens med frågor som vad var bra och hur gör vi i framtiden? Vad tycker du som läser detta? Hör gärna av dig.