Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Kagges medielinje firade 40 år

I november firade Kaggeholms medielinje 40 år med ett mingel på hotell Clarion i Stockholm, där många mötte upp. Nuvarande lärare och Elever fick chansen att hälsa på och prata med en lång rad av före detta elever och lärare.

Genom åren har flera personer som sedan blivit etablerade ansikten inom media i Sverige studerat på Kaggeholms medielinje; exempelvis Carina Berg, Per Lärnström, Bengt Jägerskog, Karin Frick, Soraya Lavasani, Katarina Wennstam, Anders S Nilsson, Pelle Westman och Niklas Källner.
Ä Kaggeholm står för en bred, praktisk och personlig utbildning i fantastisk miljö. Skolan har ett väldigt gott renommé ute i arbetslivet, vilket underlättar när man söker jobb, säger Karin Frick, programledare på Kanal 5.
Medieutbildningen på Kaggeholm startade för att stärka den kristna rösten i samhället. Med tiden har utbildningen utvecklats och bidragit till att människor från olika delar av samhället fått chansen att utbilda sig inom medieområdet. I dag innehåller medielinjen yrkesinriktade utbildningar inom TV, digitala medier och skrivande journalistik.
Ä Det var nog rätt framsynt av en rörelse som Pingströrelsen att i början av 70-talet satsa på media. Min vackra och kanske lite naiva målsättning var att om någon tar del av en text från en kaggeholmare så ska man veta att det här är så nära sanningen det går att komma, säger Torbjörn Stolpe som fick uppdraget att starta Kaggeholm Media för 40 år sedan.
Kaggeholms medieutbildningar präglas av mycket praktiskt arbete, som liknar den redaktionella miljön. Eleverna utrustas för att behärska det nya medieklimatet. Men det är med journalistiken som utgångspunkt skolan jobbar med varierande utryck som TV, radio, webb och skrivande i olika former.
Ä Vi fördjupar oss också i det etiska tänkandet, både de pressetiska reglerna som finns men också hur man tänker som individ. Vi vill att eleverna ska få brottas med de etiska frågorna redan på skolan, säger Johanna Litsgård Lebourne, verksamhetsledare på Kaggeholm Media.