Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Julklappsböcker

Följ det senaste inom kristna litteraturen Mejla idéer till staffan.swahn@pingst.se

Jag bara säger julklapp = bok. Här kommer flera tips. Det är inte förbjudet att hänga upp denna sida som önskelista till dem som frågar vad du önskar dig till julklapp.
Årets julklapp ska naturligtvis vara något utöver det vanliga. I år är det utan tvekan:

Pingströrelsen
Händelser och utveckling under 1900-talet
Verksamheter och särdrag under 1900-talet

Detta är ett historieverk om Pingströrelsens hundra år i Sverige. Verket består av två band och är utgivet av Libris.
Band nr 1 innehåller Pingströrelsens historia berättad i tidsföljd från pionjärernas tid till våra dagar illustrerad av en mängd unika bilder. Den innehåller även församlings­uppgifter om samtliga någon gång verksamma församlingar.
Band nr 2 innehåller tematiska artiklar om viktiga ämnen i Pingströrelsens historia, till exempel sång och musik, ledarskap och förkunnelse.

Så till en efterlängtad nyhet!
Nu finns nästa utgivning i småskriftserien Trons hemlighet från Teologiska nätverket i Pingst. En skrift som är mycket aktuell utifrån vår 100-åriga historia:

Andedop
Trons hemlighet

Den helige Ande gör all skillnad i världen! Det vittnesbördet kan många ge av egen erfarenhet. Men vad innebär det att bli ”fylld av Anden”, som det gång på gång heter om de första kristna?
Denna skrift vill ge grundläggande vägledning till den erfarenhet som med Jesu ord kallas ett ”dop i helig Ande”. Här berörs frågor som varje längtande kristen ställer sig. Vem är den helige Ande? Hur söker vi de andliga gåvorna? Och hur prövar man andligheten? Framförallt vill de som skriver väcka en längtan efter ett rikare liv med Gud.
Andedop utges av det Teologiska nätverket i Pingst och Libris.

———————————————-

NÄR SPELET ÄR SLUT SKA ALLT TILLBAKA I LÅDAN – John Ortberg
Libris
Ett bra jobb. Ett nytt hus. Belöningarna när vi vinner i livets spel kan vara kittlande. Men så småningom ska allt läggas tillbaka i lådan och vad som till slut räknas är om vi levt våra liv enligt Livets spelregler.

RÄTTVISANS REBELL – John Allen
Libris
Desmond Tutus liv och livsverk har gjort intryck på en hel värld och att läsa berättelsen om hans liv är att bli påmind om hur en människas kraft faktiskt kan förändra en hel nation och mer än så.

NÄR TVÅ VÄRLDAR MÖTS – Ron Hall och Denver Moore
Gospel Media
Den sanna berättelsen om två män och en anmärkningsvärd kvinna är också en berättelse om det verkliga livet – djärvt, jordnära, ofta plågsamt, till slut hoppfullt och alltid överraskande.

ATT VARA MISSNÖJD ÄR EN BRA BÖRJAN – Bill Hybels
Libris
Skälen till vårt missnöje med tillståndet i världen kan vara många. Här visar Bill Hybels vilken dramatisk inverkan detta missnöje kan få när vi låter det inspirera i stället för att frustrera oss. Genom exempel från Bibeln, sitt eget liv och andra människors erfarenheter visar han hur vi kan låta detta missnöje bli en drivkraft till att förändra världen.

TILLSAMMANSMAT – Anna Braw
Libris
Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad?

VARJE DAG FÖRTJÄNAR EN CHANS – Max Lucado
Semnos
Max Lucado återger händelser från bibeln och ur verkliga livet och skriver ut ett recept för att kunna glädja oss också under våra jobbiga och tunga dagar. Du kan få uppleva hur dagar fyllda av skam, skuld, oro, meningslöshet – vad som helst – kan bli fyllda av Guds omsorg och nåd.

STORA BARNBIBELN – Mary Joslin
Libris
Stora barnbibeln innehåller en berättelse ur Bibeln för varje dag, tillsammans med en kort bön utifrån textens budskap, allt på ett enkelt språk för 7–12-åringar

GLÄDJESTÄNK – Barbara Johnson
Libris
Här ges en daglig dos av upp­muntran från Bibeln till­sammans med Barbaras favoritberättelser och -bilder, r