Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Julklapp

Följ det senaste inom kristna litteraturen Mejla idéer till staffan.swahn@pingst.se

Ok, jag erkänner på en gång – det är helt enkelt hur genomskinligt som helst att årets sista krönika om böcker skall innehålla en uppmaning till dig att ge bort en bok i julklapp. Eller helst flera.
Men läs vidare, nu när jag har erkänt, när jag helt öppet verkligen vill påverka dig, så kan du väl låta dig påverkas, till och med låta dig övertalas.
Jag skall ge dig några bra skäl:
Det blir uppskattat. En bra kristen bok gör mottagaren på gott humör. Några timmars läsning i favoritfåtöljen eller i soffan. Boken ger mer kunskap, mer insikt, påverka en andlig utveckling, läsaren mår gott helt enkelt.

En bok som julklapp kan nästan aldrig vara fel. Det är så mycket vi ger varandra i julklapp som verkligen kan ifrågasättas om det motsvarar ett verkligt behov – jag vill inte moralisera, men håll med mig, ibland blir det ännu en pryl bland alla tidigare prylar. Men en bok, det finns ju så många bra böcker för olika livssituationer.
Du gynnar den kristna bokutgivningen i vårt land. Det är enkelt att konstatera att vi kristna borde köpa många fler svenska böcker från våra egna kristna förlag. Tänk vad det skulle betyda om majoriteten av alla kristna hushåll i vårt land skulle köpa – i genomsnitt – två böcker från ett kristet förlag innan året är slut. Svaret svindlar för tanken – och är ändå så enkelt, eller hur?
Ja, jag erkände. Nu hoppas jag att du tycker det var ok. Om du undrar vilken bok du skall köpa och läsa och/eller ge bort har du några bra tips här intill, men det finns naturligtvis väldigt många fler. Hoppas jul- och nyårshelgen blir en riktig läsarhelg!

PS. Om du inte har en kristen bokhandel där du bor kanske vår egen bokhandel på nätet kan vara bra – besök www.libris.se för att testa. Här finns hela utbudet av aktuella böcker.

———————————————-

DOPET/FÖRSAMLINGEN – Teologiska nätverkets småskriftserie TRONS HEMLIGHET
Bokförlaget Libris
Varför behöver man bli döpt? När bör dopet ske? Hur ska det utföras? Vem kan döpa? I denna skrift behandlas en rad praktiska frågor som rör det kristna dopet. Men framför allt vill den fördjupa tron på dopets andliga hemlighet. Varje dop är en synlig handling utförd av människor. Men det rymmer en dold verklighet där Gud handlar med den som blir döpt.
Församlingen är Guds stora hemlighet. Mänskliga projekt och ideologier reser sig och slocknar, men kyrkan står oövervinnerlig i världen. Hon vittnar om Guds eviga plan för världen: att skapa “en ny himmel och en ny jord”.
I denna skrift skildras visionen av den kristna församlingen.

HIMLEN – MIN FADERS HUS – Anne Graham Lotz
Semnos Förlag
Författarens far är världens mest kände predikant, Billy Graham. Hon har i långa stycken följt sin far som både förkunnare och författare – och hon har sannerligen klarat sig långt på egna meriter och förmåga. Hennes bok om himlen är ett bra exempel på detta. Författaren lyfter fram hoppet om ett himmelskt hem där vi kommer att bli välkomnade till evig frid och trygghet. Förordet är skrivet av Billy Graham.

BIBEL – Slimline
Marcus förlag
Hela bibeln på 14 mm! En bibel att bära med sig – i bussen, på tåget, på T-banan – till kyrkan eller cellgruppen. Men innehållet är inte förändrat eller uttunnat! Här finns Svenska Bibelkommissionens Bibel 2000-översättning med parallellhänvisningar.

EN MÖRDARE I MITT HEM – Stacy Mattingly, Ashley Smith
Bokförlaget Libris
Den 11 mars 2005 kablades nyheten om Brian Nichols dödsskjutningar i Fulton County Court ut över världen. Ingen visste vart han hade tagit vägen efteråt. Den 12 mars 2005 överlämnade han sig till polisen.
Då hade Ashley Smith, en 26-årig ensamstående mamma, pratat med honom oavbrutet i över sju timmar. Hon hade berättat om sin dotter, om hur hon kämpade för att bli en hel människa igen efter flera års missbruk, om sin man som blivit knivhuggen till döds i ett onödigt bråk och om sin stora familj. Hon hade stekt pannkak