Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

JOSEFINA GNISTE

Låt oss få se, David Media

Det är nu två år sedan Josefina Gniste släppte debutskivan Möt oss här som fick ett stort genomslag. Musiken från skivan har legat i topp över den mest streamade lovsången på svenska sedan releasen, och sången Din trofasthet ligger idag på åttonde plats över de mest använda sångerna i Norden.
Nu har Josefina Gniste äntligen släppt en ny skiva. Albumet karakteriseras av hennes vackra röst, och jag tycker att det är ett genomgående bra låtmaterial. Låt oss få se innehåller 12 nya lovsånger på svenska. Några är översättningar av utländska sånger, men de flesta är svenska lovsånger där Josefina varit med och skrivit åtta av dem. Emil Sydhage har producerat skivan, och samma musiker medverkar som på första skivan: Anton Lövgren på piano, Pelle Nylén på gitarr, Rikard Stenlund på trummor och övriga instrument, Emil Sydhage.
Frihet har ett namn är en fantastisk lovsång, som jag förutspår kommer sjungas på våra stora konferenser snart. Även den lugna balladen Låt din vilja ske hör till mina favoriter. Skivan har överlag ett stort och mäktigt sound, och här finns en innerlig längtan efter autentisk tillbedjan av den Ende.