Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Jesus som människa fokus på årets Lappis

Temat för årets Lapplandsvecka är ”Ordet blev kött”, eller Jesus blev människa. Denna centrala kristna sanning ska utgöra fokus för bibelstudier och seminarier.

Bland årets talare finns Daniel Alm, Tatta Lennartson, Mats Särnholm, Olof Edsinger och Annelie Lennartsson. Några seminarier behandlar också andra ämnen. Tar vi emot nyanlända som Jesus skulle ha gjort, är en fråga som ställs av Elaine Åhman och Rhode Green i ett seminarium på tisdagen. Feminism och kyrkan – på spaning efter jämställdhet, heter ett seminarium med författaren Lina Mattebo i samarrangemang med studieförbundet Bilda.
Under onsdagen blir det en kreativ zon om skrivande tillsammans med Lina Mattebo, och på eftermiddagen medverkar ordförande och vice ordförande i Pingsts Romanätverk, Marcus Sönnerbrandt och Christer Tornberg, tillsammans med bland andra Elisabeth Hammarberg från PMU i ett seminarium om hur vi hjälper tiggarna.
På eftermiddagarna blir det även crossträning, ett gympass med pastorn och gymtränaren Frida Nyberg.
Under hela veckan blir det också som vanligt Barnens Lappis med samlingar för barnen både i barnmöten och i olika åldersanpassade grupper, och Lappis Lattjo på onsdag eftermiddag med hoppborgar, popcorn och ansiktsmålning.
Lapplandsveckan går av stapeln den 3 till 10 juli. Hela programmet finns på hemsidan www.lapplandsveckan.se.