Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Jag är rik

Min mammas tal är sedan en tid väldigt begränsat, men de senaste åren har hon för alla som passerat i hennes närhet berättat om hur rik hon är. Den ständigt återkommande berättelsen lyder; ”jag är så rik”. Sedan en konstpaus för att liksom fånga åhörarnas koncentration, följt av uppräkningen av namnen på hennes fyra barn, våra respektive och de tio barnbarnen. De tre barnbarnsbarnens namn har hon inte riktigt koll på.
Min mamma blev ensam med oss barn när vi var i åldrarna tolv till tjugofem år, då hennes man och vår pappa dog. Hon har lärt oss tacksamheten över mat för dagen och ett hem att bo i, samt att det alltid finns utrymme och mat för några till än de som hör till den biologiska familjen. Församlingen och dess pastorer har haft ett stort utrymme i min mammas hjärta.

I SOMRAS LÄSTE JAG EN del tidningsartiklar om krisen för ”gammel-tv”. Fler och fler väljer att titta när det passar och då via playkanaler. Thomas Hall, programchef på SVT, uttalar sig i en av artiklarna om hur man ska förändra programmen för att nå fler tittare : ”Ju mer du försöker böja ryggen bakåt för att locka tonåringar, i desto högre utsträckning skrämmer du bort de äldre. Ibland har vi noterat att för varje tonåring vi attraherar så tappar vi tre personer över 50.” Det citatet har följt mig några veckor nu.
Har vi samma problem i församlingarna? Håller vi på att förlora den samlande gudstjänsten, då vi tillsammans är/
med om något samtidigt? Vi behöver utveckla våra förkunnelseformer så de blir tillgängliga för barn och tonåringar.

ORON GNAGER I MIG OM det även gäller i församlingen att för varje tonåring som attraheras av gudstjänsten så förlorar tre personer över 50 år glädjen att delta? Jag är i den åldern. Tänker inte vara med och göra församlingen föräldrafri, utan verka för en alla åldrars församling.
Det är här berättelsen om min mamma blir viktig. Att vara verkligt rik är att vara tacksam för sina barn och barnbarn. De biologiska och de andliga. Att vara med och möjliggöra för barn i Sverige och i hela världen att lära känna Jesus. Det måste börja i mitt hjärta och hjärna. Jag är så rik!