Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

ISRAEL

En inspirerande fotografisk resa, Beth Rubin, Sjöbergs förlag

Att fördjupa sig i Beth Rubins bok med bilder från det heliga landet är rogivande för själen. Hon är en fotograf med en djupt rotad kärlek till Israel, som brinner för att genom sina bilder få människor att emotionellt och andligt söka Herren. Tid och rum försvinner när jag via sidorna besöker plats efter plats där Bibelns berättelser utspelade sig och där Jesus vandrade omkring och gjorde under.
De historiska händelserna kopplas till de utmaningar som vi idag möter i vår vardag, genom korta, kärnfulla texter och genom människor som fångats på bild, djupt försjunkna i bön i de vackra omgivningarna. En soluppgång på Galileiska sjön talar särskilt till mig genom orden; ”Solen stiger sakta och ditt unika syfte kan uppenbaras på samma vis. Omfamna det vackra i processen.”
I ett kapitel om Tel Aviv och en bild av mogna oliver berörs jag av orden; ”När oliven pressas producerar den olja. På Bibelns tid användes olja för att smörja kungar, ge ljus och som tvål. Vad producerar du när du pressas, och hur kan det användas?”
Detta är en bok värd att återvända till för att reflektera och få tilltal från Gud.