Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Islossning att vänta

Efter en vinter, som bjudit på is, snö och kyla i hela landet har vi nu passerat vårdagjämningen och vårtecknen börjar så smått presentera sig. Kanske i form av vintergäck och snödroppar som försiktigt tittar upp genom snön eller rentav genom översvämningar. När allt det frusna ska bort så märks det hur som helst.
Anar också att det också finns symboliska islossningar i vår rörelse. Under alla de regionala tillväxtdagarna tror jag i alla fall att mycket fruset började smälta. Den värme som uppstår när människor hittar varandra i gemensam längtan efter nya sociala insatser, missionsutmaningar, fungerande smågrupper, mer inspirerande gudstjänster, relevant ledarskap och ett barn- och ungdomsarbete som förbereder för en vuxen tro ska det bli spännande att följa framöver.

I DEN HÄR TIDNINGEN MÄRKER du att det finns en hel del material som har med utbildning att göra, framför allt då med fokus på pastorer och på blivande sådana. Vet inte om du som är ”vanlig” medlem brukar tänka på vilket svårt jobb din pastor har och hur mycket förväntningar som vilar på hans eller hennes axlar. Och många av våra pastorer har inte så mycket formell utbildning för det krävande jobb de står i.
Det är här som Pastorsakademin kommer in. Läs mer om den på nästa uppslag och gärna också om planerna som finns på att starta en gemensam pastorsutbildning för Pingst, Svenska Alliansmissionen och Evangeliska Frikyrkan. Hur det blir med den saken får vi vänta på tills alla samfunden haft sina årsmöten/rådslag senare i vår och tagit sina beslut. I vårt sammanhang kommer Rådslaget att innehålla möjligheter till samtal omkring den här frågan.

HUR KAN EN VECKA SE UT för en pastor? Det får du också reda på i den här tidningen, när vi följt Chatrine Carlsson, som är föreståndare i Pingstkyrkan i Jönköping, under en vanlig arbetsvecka. Och på undervisningssidorna kan du läsa om varför Gud behöver både män och kvinnor för att bygga sin församling.
Med önskan om en härlig vår!