Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här
Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors är årets internationella talare på Pingst Pastor.

Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors är årets internationella talare på Pingst Pastor.

Internationell prägel på konferens för pastorer

Konferensen för pingstpastorer i januari får bland annat besök av Erwin McManus från Mosaic-kyrkan i Los Angeles och Mika Yrjola, ledare för den finska pingströrelsen. De tre konferensdagarna har var sitt tema; Ledarskapet, Utmaningarna och Uppdraget.

Konferensen inleds den 9 januari och pågår i tre dagar. Den första dagen innehåller förutom ett inledningsmöte, där Lasse Svensson från Equmeniakyrkan kommer att finnas med och ge en hälsning, också release för den nya boken Kallad Bekräftad Överlåten (se artikel härintill). Tre av författarna, Marcus Ardenfors, Roland Stahre och Elloise Nordkvist, kommer att hålla var sin miniföreläsning i samband med den.
På eftermiddagen kan deltagarna välja mellan tre olika seminarier; Att leda sig själv/Hälsosam livsstil och stresshantering med Anna-Carin Rabnor och Frida Nyberg, Att leda församlingen som människa/Att träna och tillsätta volontärer och ledare med Lisa Fredlund och Elloise Nordkvist, samt Relationsbyggande i samhället/Pastorn och det offentliga rummet med Andreas Wessman och Ulf Sundkvist.
Konferensens andra dag inleds med bibelstudium av Urban ringbäck på temat ”Att nå samhället med evangeliet”. Pingsts framtidsbild och utmaningar i tiden kommer sedan upp till behandling. Maria Bard, Hans Wikström och Andreas Svedman medverkar i den samlingen, som avslutas med bön inför framtiden.
På eftermiddagen står tillväxtutmaningarna i Sverige på programmet. Ola Olofsson och Nicklas Mörling håller i den samlingen. Därefter följer tid i de olika processgrupperna.
På kvällen predikar Mika Yrjola, som förutom att leda den finska pingströrelsen också är pastor i Saalem i Helsingfors. Konferensens sista dag har fokus på uppdraget och den inleds med ett samtal mellan Erwin McManus och Andreas Nielsen följt av undervisning av McManus och sedan ett storseminarium med honom. Efter lunch är det dags för avslutningsmöte med sändningsord av Daniel Alm och då Andreas Ardenfors leder parentation av det senaste årets hemgångna pastorer.
Lovsången under dagarna leds av Samuel Hector med team och Sandra Lagestrå, Johanna Bode och Andreas Svedman leder mötena. Precis som tidigare hålls Pingst Pastor på Hotel Clarion Sign vid Norra bantorget i centrala Stockholm.