Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Intensiva oktober

I år var oktober månad som en ovanligt intensiv resa för mig. Jag åkte ett slags störtlopp mellan konserter, konferenser, skivlyssning, mejl och möten med människor. Mitt i det intensiva så inser jag hur intressant det är att ha mycket att göra. I allt detta så möter jag ju också många spännande människor. Människor som sysslar med musik hela dagarna och människor som tycker något om musik hela dagarna.
JAG MÖTER FOLK SOM anser att vi har det så fantastiskt inom frikyrkan med våra sångare och musikanter som är så energiska och kämpar på och så möter jag andra som tycker vi har tappat allt av det vi hade en gång. Rätt eller fel, bra fråga.Hur som helst så är samtalet igång. Ständigt.
Oktober brukar innebära brasskonferens och sång- och musikkonferens. Så även i år. En liten personlig reflektion är att båda konferenserna pratar om en nytändning. Värnamos pingstbrassvärd Ingemar Jennersjö upplevde en nystart för Pingst brassmusiker under brasskonferensen i Värnamo och jag själv tyckte att sång- ochmusikkonferensen tog ett rejält kliv framåt.
SÅNG- OCH MUSIKKONFERENSEN har de senaste åren utvecklats till en spännande mötesplats
med ett brett utbud av seminarier och samlingar. I år hade vi också en festkväll och en konsert där Bengt Johansson mötte Smyrnas symfoniorkester.
Förutom musikaliska möten så blev det också tid för personliga möten där samtalen handlade mycket om alla musiker som inte längre spelar med oss. Var är de nu och hur kan de komma tillbaka? Tänk på alla som en gång lirade med oss och som vi nu inte ser, varför är det så? Intressanta och allvarliga frågor.
JAG TROR ATT DEN INTENSIVA hösten 2009 kommer att ge resultat på lång sikt. Jag vill passa på att rikta ett varmt tack till Pingst Värnamo och till Smyrna Göteborg för att ni låtit era församlingar stå som värdar för två viktiga konferenser. Om ett år är det dags igen. Men innan dess är det dags för världspingstkonferens. Kanske skulle vi ha en jätteorkester en av kvällarna när hela världen kommer till Stockholm 2010. Hur som helst så fortsätter nu den spännande musikresan!