Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Inte lätt att starta ny kyrka

Församlingsplanterare träffades i Värnamo

Pingstkyrkan Arken i Värnamo var i början av året värd för den tredje modulen i detta läsårs församlingsplanteringsutbildning. Temat var ”Ledarskap och teambuildning – hur man formar ett team”.

Pingstföreståndare Pelle Hörnmark satte tonen och kursen för dagarna när han inledde med ämnet ”Var rädd om din kallelse”.
Samtliga ledare inom ledningsgruppen för församlingsplantering talade under helgen utifrån erfarenheter och svårigheter de mött inom detta område.
Ä Att starta en ny kyrka är ofta rätt, men ingen av oss säger att det är lätt. Därför vill vi inom Pingst Församlingsplantering ställa de nya församlingsplanterarna på våra axlar och berätta om våra erfarenheter så vi kan hjälpa, inte stjälpa, säger Ulrica Stenstrand, som tillsammans med sin man Per-Johan ingår i ledningsgruppen.
Hon konstaterar att det är härligt att få samlas, och be och välsigna varandra.
Utbildningen avslutades med ett så kallat ”DISC-test”, ett verktyg för att lära känna sig själv bättre och se styrkorna och utmaningarna i det team som många församlingsplanterare håller på att bygga upp.
Deltagare i utbildningen har kommit olika långt i sina planteringar av nya kyrkor, en del har startat och hållit på några
år, andra är fortfarande i planteringsstadiet.
Ä Men oavsett hur långt man kommit behövs den här gemenskapen för att uppmuntra och komma vidare, menar Ulrica, som tycker att dagarna i Värnamo blev en av de bästa modulerna hittills, med en mix av erfarenhetsutbyte,
utmaningar och uppmuntran i en härlig miljö i Arken.
Ä Ta gärna kontakt med någon av oss om du har frågor och funderingar. Att starta en ny kyrka är inget du behöver vara
rädd för, utan rädd om, fortsätter hon. Det bubblar i Sverige Ä nya pingstförsamlingar är på gång. Från Kiruna till Kristianstad och från Strömstad till Stockholm.

Fotnot: Mer information om vilka nätverksledarna är och när nästa utbildning är inom Pingst församlingsplantering finns här: www.nyakyrkor.se