Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här
Maria Gustin Bergström håller i Allsång på Lappis och konsertkvällar på Nyhem.

Maria Gustin Bergström håller i Allsång på Lappis och konsertkvällar på Nyhem.

Innehållsrika dagar på Nyhem och Lappis

Årets Nyhemsvecka har temat ”För den här världens skull” och Lapplandsveckans tema är ”Tillbaka till framtiden”.

Nyhemsveckan startar som vanligt på fredagen den 15 juni med en ungdomshelg, fylld av möten och seminarier, både i det stora och lilla formatet.
Från och med måndagen inleds varje dag med förmiddagsmöten i Nyhemshallen och parallellt hålls Bible Boost i ungdomstältet.
Barnen har också egna samlingar, liksom tidigare år. På eftermiddagarna hålls parallella seminarier kring olika aktuella frågor, exempelvis vilka teologiska utmaningar Pingströrelsen står inför och vilka utmaningar utanförskap och fattigdom leder till.
På tisdagskvällen hålls ett stort bönemöte för Sverige efter det vanliga kvällsmötet. Ett par kvällar kommer Maria Gustin Bergström tillsammans med gäster hålla i konserter i mattältet.
Midsommardagarna innehåller, precis som tidigare, ett familjeorienterat program. Och för de kvällspigga blir det midnattsparty natten mellan midsommarafton och midsommardagen.
Att VM i fotboll pågår kommer också att märkas och ett par matcher kommer deltagarna att kunna följa i hallen. Konferensen avslutas på midsommarsöndagen.
För detaljerat program och information om talare se www.nyhemsveckan.se

Lappis inleds på söndagskvällen den 1 juli med en festival, då Frank Ådahl och Ahlgrens kapell medverkar och sedan följer grillkväll för alla.
Årets tema ”Tillbaka till framtiden” har sin bakgrund i Pingsts antagna framtidsbild och vill utforska hur det som är gott och rätt i pingströrelsens rötter kan tas med in i framtiden. Hur bär vi arvet vidare?, skriver värdpastorJörgen Fahlberg på Lappis egen hemsida. Med Jesus, familjen, församlingen, samhället och världen.
Även på Lappis anordnas parallella seminarier varje dag och möten för barn. Måleri, snide, origami och processmåleri erbjuds i den särskilda kreativa zonen och det finns också chans till fysträning.
Lappis avslutas med en gudstjänst den 8 juli.
För detaljerat program och information om talare se www.lapplandsveckan.se