Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Ingrid Svanell ska leda den nationella verksamheten

Den 2 oktober startar Ingrid Svanell sitt nya jobb som verksamhetsansvarig för pingst nationellt. Hon kommer närmast från en pastorstjänst i Södertälje pingstförsamling.

Vad fick dig att söka det här jobbet?
– Jag läste en annons i Dagen som rörde vid något i mig.
Vilka verksamhetsområden ligger dig varmast om hjärtat?
– Områden där barn och ungdomars tro och liv prioriteras.
Vad ser du som viktigast med uppdraget?
– Det viktigaste är att göra Jesus Kristus känd. I dag kan vi med hjälp av bland annat teknik och massmedia nå stora grupper av människor samtidigt, men det enskilda mötet med en människa överträffar ofta det mesta.
Orden om att ingen kan göra allt, men alla kan göra något är viktiga, liksom och att var och en hittar sin hjärtefråga att arbeta med. Jag önskar att Pingsthuset ska vara en hjälp för de lokala församlingarna att fullfölja sitt uppdrag.
Vad vill du uppnå?
– Vara med och skapa verksamhet utifrån församlingarnas VERKLIGA behov, och att den verksamheten blir buren och driven av män och kvinnor i olika åldrar i de lokala församlingarna.
Vad tror du att du kan bidra med?
– Bara med mig själv. Jag försöker se människor, för det de är och inte för vad de gör, och jag vill höra vad människor säger. Jag övar på att gå i takt med Gud och medmänniskor.
Dessutom ska jag komma ihåg hur många brev jag slängt från Pingsthuset, men också hur tacksam jag blivit andra gånger för material eller brev från samma avsändare.
Vad tänker du om att som kvinna bli chef i ett så mansdominerat sammanhang?
– För mig känns det ovanligt att komma till en arbetsplats med så många kvinnor som på Pingsthuset. I varje pastorsteam jag arbetat i har det varit fler män än kvinnor.
– De flesta församlingsledningar och styrelser har fler män än kvinnor. Även om det till antalet är fler av ett kön behöver de inte dominera i samtal eller beslut över det andra könet. Jag tror inte att vi tar ”manliga” eller ”kvinnliga” beslut, utan att vi kompletterar varandra i åsikterna.
Vad blir det första du får ta itu med?
– Det första jag ska göra är att lära känna människorna på Pingsthuset och våra uppdragsgivare, församlingarna!
Vad säger du om att jobba i ett sammanhang där det finns stora visioner, men lite pengar?
– Så är det i vår familj och i nästan alla församlingar! Men om visionen och vägen fram till målet blir tydlig, brukar det ekonomiska lösa sig.