Ibraprofil blir "hedersevangelist"

Fred Nyman, som i många år arbetat för Ibra, och under åren 1988 till 1992 var internationell chef för Ibra Radio, har fått utmärkelsen Årets Hedersevangelist av Evangelistfonden, som startats av evangelisten Roger Larsson.

Fred Nyman, född i Tenala i Finland, började predika redan som 16-åring. Först arbetade han som evangelist och pastor i flera församlingar i Finland. 1963 reste han till Tanzania tillsammans med sin familj och arbetade främst med mediamission.
Drygt tio år senare startade han tillsammans med sin fru Gunnel radio stationen RHM, som nu är Ibras station i Afrika. Stationen har sedan starten 1974 ständigt utvecklats och sänder i dag på ett 50-tal språk i Afrika.
Grundat center
Fred Nyman har också grundat massmediacentret i Arusha, där radio- och tv-producenter utbildas. Centret är i dag anslutet till internationella pingströrelsen via FPCT.
Under Fred Nymans tid som internationell chef för Ibra började man med sändningar via sovjetiska radiostationer.
I dag bor Fred och Gunnel Nyman i Tibro och han är för närvarande verksam som vakansföreståndare i Gnosjö.
Priset delades ut av Roger Larsson vid Evangelistfondens festhögtid den 19 mars i Uppsala.
Flera fick pris
Förutom Fred Nyman prisades också Jenny Fredén, verksam inom Svenska Missionskyrkan, som årets evangelist, och Pannkakskyrkan (ekumeniskt evangelisationsarbete) som årets organisation. Konstnären Eva Spångberg fick också utnämningen heders evangelist.
Evangelistfonden utser även årets evangelist i Norge. Den utmärkelsen gick till Elisabeth Hönsvall Holm, som är styrelsemedlem och anställd av norska pingströrelsen ungdomsorganisation för att utveckla deras arbete i Nordnorge och deltidsanställd i pingstförsamlingen i Alta.