Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

IBRA gör radio för flyktingar i Sverige

Många församlingar i Sverige har öppnat dörrarna för arabisktalande flyktingar. Nu erbjuder IBRA ett nytt verktyg för dem – radioprogam på arabiska som vänder sig till personer i Sverige.

– Missionsfältet har flyttat till kyrkans tröskel, och nu gäller det att öppna dörren för flyktingarna och få dem att känna sig hemma, säger Andreas Öijebrandt, kommunikationsansvarig på IBRA.

Programmen produceras av IBRA i Egypten och kan laddas ner via internet, surfplatta eller smartphone, och kan även sändas i svensk närradio. Programmet heter ”Welcome to Sweden”. I varje avsnitt, som är 60 minuter långt, samtalar två kvinnor, svenska Sara som bor och arbetar för IBRA i Kairo och hennes egyptiska kollega. De tar på ett lättsamt sätt upp frågor som är relevanta för dem som kommit till Sverige, såsom normer kring olika beteenden och frågor om jämställdhet och mänskliga rättigheter. Sara lär också ut viktiga ord och fraser på svenska och uppmuntrar till vidare språkstudier. Programmet undervisar också om Bibeln och den kristna tron.