Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

I höst blir det kanon

Nyss hemkommen från Bayern efter en veckas turné sitter jag och summerar vad som händer i höst. Har de senaste veckorna planerat för höstens två stora musikkonferenser. Pingstbrass 2010, i Linköping 24Ä26/9 kommer att bli en trevlig och inspirerande helg för våra blåsare. Spelar man trumpet, tuba eller något annat brassinstrument så är det ett gyllene tillfälle att under ett par dagar får ny inspiration av andra musikanter och av gästföreläsaren Andreas Hanson.
Andreas är en av landets stora svenska dirigenter som har en speciell kunskap kring blåsmusik och också en klar uppfattning varför musiken inom frikyrkan ser ut som den gör, eller låter som den låter. Om detta kommer vi att fördjupa oss i när våra pingstbrassare möts.

ANDREAS HANSON SOM mer eller mindre växt upp i Frälsningsarméns uniform ser precis som jag vissa likheter samt skillnader mellan våra samfund vad gäller rekrytering, utbildning och förnyelse av våra musiker. Eftersom vi bägge jobbar professionellt med musik dagligen UTANFÖR kyrkans väggar så tycker vi det är intressant att ta lärdom av dessa ”utanför-kyrkan-kunskaperna” och i viss mån lyfta in vissa musikaliska element i våra gudstjänster. Detta kommer vi beröra mer i september.
Sång- och musikkonferensen, SMK 2010, är den andra samlingspunkten för våra musiker och sångare. Här blir det ett tiotal seminarier varvat med presentation av nya band på ”Den öppna scenen”. Seminarierna kommer att handla om att leda kör, en lovsångsledares uppgift, STIM, våra musikfolkhögskolor och klassiska tonsättare. På den öppna scenen får vi höra Dynamic, Robert Åkesson, Sara Arvidsson med flera.

OM DU KOMMER TILL Göteborg den 8Ä10/10 så kommer du också få möta Viola Grafström , Richard
Sundström, Lasse P, Maria Gustin Bergström, Nicolaj Vollburg, Hanna Lewin, Urban Ringbäck med flera. Förra
årets konferenser för våra sångare och musiker var oerhört uppskattade och jag tror att hösten kommer att bjuda på mycket spännande.
Hoppas vi ses på något av dessa tillfällen!