Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Hur ser en pingstpastor ut?

När jag såg mig om i samlingssalen under årets Pingst Pastor började jag tänka på vad jag skulle svara om någon bad mig beskriva en pingstpastor. Insåg snabbt att på den frågan finns det inget kort svar.
Jag såg en blandning av kvinnor och män, unga och äldre, kostymer och jeans, klänningar och tröjor, hår i alla längder, mer eller mindre kala huvuden och diverse skägg- och glasögonmodeller. Pingstpastorer kan alltså se väldigt olika ut, ha väldigt olika
uttryckssätt och leda väldigt många olika slags församlingar. Tror att i princip alla hade en smartphone med sig, men det viktigaste gemensamhetstecknet är ändå att de är kallade, bekräftade och överlåtna.
Det är också det som pastorsnätverket har som kriterium och det som den nya pastorsboken, där 38 nu verksamma pastorer inom svensk Pingströrelse har bidragit med texter, är uppbyggd kring. Läs mer om den och om årets pastorskonferens i den här tidningen.

UNDERVISNINGSARTIKELN HAR också koppling till konferensen, eftersom den utgör delar av Daniel Alms inledningspredikan. Den handlar om att låta sitt inre lova Herren.
Läs också om den integrationskonferens som Pingst anordnade tidigare i våras. Du får också exempel på hur integration kan fungera i praktiken. Elisabeth och Anna, som öppnat sina hem för ensamkommande, är ett par exempel på det, liksom den språkundervisning som Pingstkyrkan i Jönköping erbjuder till nyanlända asylsökande.

I HÖSTAS BEFANN SIG Josef som praktikant i en liten frikyrkoförsamling på Grönland. Det blev tuffare än han någonsin hade föreställt sig, men också en lärorik utmaning och han är säker på att det var där Gud ville ha honom just då. Nu njuter han av att få gå en bibeltermin på Mariannelund och bara ta in, innan det blir höst och juridikstudier.
Årets sång- och musikkonferens, MÖT, hålls i april i Filadelfiakyrkan i Stockholm, och årets Rådslag i maj i Citykyrkan i Stockholm. Mer detaljer om de här båda konferenserna finns på nästa uppslag.