Vid dopförrättningen vid Hornavansjön var himlen och molnen med och sanktionerade dopförrättningen. Här i form av ett kors. FOTO: HANS WIKSTRÖM

Vid dopförrättningen vid Hornavansjön var himlen och molnen med och sanktionerade dopförrättningen. Här i form av ett kors. FOTO: HANS WIKSTRÖM

Hundratals deltog i sommarens LP-konferenser

Båda LP-verksamhetens sommarkonferenser avslutades med dopförrättningar utomhus.

I år inbjöd LP-verksamheten till konferens på Gullbrannagården utanför Halmstad för sjätte gången. 360 deltagare njöt av sol och salta bad och bibelstudier och andra samlingar.
LP-Barnstöd och LP-Grow hade egna samlingar under dagarna. LP:s verksamhetsledare Hans Wikström är full av
intryck från veckan.
– Att en vecka som denna verkligen behövs blir jag på nytt övertygad om. På ungdomsidan blev sammanhållningen riktigt bra. Sebastians Staksets medverkan gav ungdomarna mod att berätta från vardagen och förbönen för varandra förstärkte Gudsbilden. Även det Sebastian delade på ett av kvällmötena gav mersmak där han betonade fördelen och skyddet som finns med att leva mitt i församlingen.
Hans Wikström märkte också av en tydligt generationsväxling inom LP.
– Nya ledare träder fram som tar ansvar på områden som mötsledning, sången och musiken. Jag är glad för detta, det är viktiga signalvärden för oss  inom LP.
LP-verksamheten anordnade även en konferens på Hotell Lyktan i Arjeplog, med församlingen i Arjeplog som värdar. Dit hade drygt hundra personer sökt sig. Även här anordnades dopförrättning utomhus i sjön Hornavan som avslutning.
– Två vänner lät döpa sig under stor glädje. Även molnen verkade glädja sig då formen av både en ängel och ett kors dök upp på himmelen, säger Hans Wikström. Vi kan konstatera att det var ett mycket starkt och bra läger där Jesus var i centrum.

Bilden längst upp:
Dop i havsvågorna vid Gullbranna i Halland. FOTO: ANDERS HÄLLZON