Hösten är en slags början

I slutet av den brännheta torra sommaren hörde jag mig själv säga att ”för första gången i mitt liv längtar jag efter hösten”.
Och nu är den obönhörligen här. Oavsett vilken grundinställning vi har till hösten, så markerar den ändå ofta början på Något nytt. I den här tidningen kan du till exempel läsa om hur satsningen på en ny församling med namnet ”En tro på landet” anordnadeNinvigningsfest i slutet av sommaren.
Eller läs om Ousama, som förlorade precis allt, utom sin son, genom kriget i Syrien. Hans resa till ett helt nytt liv har varit lång på flera sätt och bland annat innehållit ett år på June folkhögskola.N”Det bästa som har hänt mig”, säger han, som nu har en assistansutbildning och har fått jobb i Ulricehamn.

MARCUS JONSSON BLIR PINGSTS kommunikations- och informationschef från och med 1 oktober. Det handlar om en helt ny tjänst, som han får vara med och forma. Redan på nästa uppslag kan du läsa mer om Marcus.
Bläddrar du vidare i tidningen så hittar du en intervju med Christine Viklund, som sedan några veckor är nyanställd om ansvarig för verksamhetsområdet Pingst Omsorg. Hennes dröm är att få vara med och upprätta människor.
I våras fick PMU Second hand-verksamhet en ny chef; Mats Hillerström. Även han är intervjuad i tidningen och har mycket intressant att berätta om sin väg till nya jobbet.
Du får också glimtar från sommarens Sport for Life-, LP- och Royal Rangers-läger. I undervisningsartikeln lyfter Micael Lahtinen behovet av att starta nya församlingar i en tid, som rymmer mycket mörker och stora
utmaningar.

I MALI, ETT LAND SOM brukar beskrivas som ”stängt”, kan IBRA sända kristna program över starka FM-sändare och
människor lyssnar, tar emot Jesus och kontaktar en lokal församling för att få bli döpta. IBRA:s team berättar om mötet med en familj, som fått ett nytt liv.
Ja, jag skulle kunna hålla på länge och berätta om varenda artikel, men tänker att det nog nu är dags för dig att bläddra och läsa vidare i tidningen. Jag är övertygad om att innehållet kan vara med och sprida ljus i höstmörkret.