Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Hoppfulla berättelser

Det som var fel kan bli rätt. När Gud får komma in. Det vet jag ju, men det slår mig ännu en gång när jag tänker på den här tidningens innehåll. I det här numret får du till exempel ta del av Lars-Görans livsberättelse om hur ett liv, som i princip styrts av alkoholen och dess verkningar, kan förändras. Förvisso ingen spikrak väg, utan svårigheter, men ändå en väg fylld av tro, hopp, förtröstan och framtidstro.
Ett annat exempel är Jenny och Jorma, som levde ett hårt liv med alkohol, fattigdom och hemlöshet. Tack vare LP:s hjälpkassa fick de chans till behandling på Vasastrand och idag är de nyktra och frälsta, har kontrakt på egen lägenhet och Jorma har fått jobb i kommunen.
I somras var de med på LP-läger för andra gången. Läger, där sammanlagt 31 personer döptes. Och precis vid pressläggningen kommer uppgiften att 1 710 personer döptes i pingstförsamlingarna förra året. Det är högsta antalet sedan 1994.
WALTER ZUNIGA, PASTOR och personlig tränare, som nyligen fått uppdraget att för Pingsts räkning kontakta och nätverka med migrantförsamlingar av pingstkaraktär kan också berätta om hur en ond cirkel av bus, droger och kriminalitet bröts när han som 17-åring fick ett möte med Jesus. Hoppfullt och trosstärkande, hoppas jag du ska tycka.
Andra berättelser värda att ta till sig i det här numret är Victorias och Matildas erfarenheter av att ha testat på missionsarbete i Bolivia under var sitt år, hur änkan Anna i Tanzania fått möjlighet att starta ett företag, som försörjer hela hennes familj, och hur det kom sig att Thomas Ardenfors skrivit en bok om att vara fosterförälder.
Sen kan du också läsa om tre generationer missionärer i en och samma familj, och om missionären som blev Dagens chefredaktör.
NÅGRA HELT NYBAKADE pastorer finns också med i den här tidningen. Och en av dem, Therese Liljeblad, har skrivit det här numrets undervisningsartikel. Det handlar om döden. Om tryggheten inför den, utifrån vad Paulus skriver i 1 Thessalonikerbrevet 4:13–18.
Välkommen till ett välmatat nummer!