Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Här är årets avgångselever

Zara Watanen, 22 år, svarade på en annons från pingstförsamlingen i Öster­sund tidigt i våras, eftersom hon länge känt för det området. Hon kommer från Kalmar, men har bott i Nacka några år. I augusti börjar hon jobbet som medarbetare och ungdomspastor i Östersund. Zara kan tänka sig att plugga mer teologi, men inte förrän om några år i så fall.

Jean-Pascal Medefjord, 24 år, från Stockholm räknar med att plugga vidare i Örebro i höst. Åtminstone på halvtid, för att få en fullständig examen. Han hoppas på en halvtidstjänst som pastor, helst som medarbetare, men tror att vägen dit nog måste gå via en ungdomspastorstjänst.

Daniella Todorova Åslund, 41 år, från Huddinge har man och tre barn och inser att det är mycket som ska klaffa för att det ska bli möjligt för henne att arbeta i församling, men känner sig ändå inte särskilt orolig. Hon skulle helst vilja vara medarbetare i en församling och lockas av spänningen mellan olika grupper, vad gäller åldrar och bakgrund exempelvis.

David Celinder, 27 år, kommer från Värnamo, men bor nu i Jakobsberg. Han vill helst arbeta som ungdomspastor. Han har en del kontakter på gång och hoppas förstås att det ska lösa sig. När vi träffas är inget klart än, men han känner sig redo efter tre år på PTS och dessförinnan ett bibelår på Korteboskolan.

Dan Westin, 40 år, från Härnösand är elkraftsingenjör i botten. Han säger att han alltid är öppen för att tjäna Gud och intresserad av församlingstjänst, men inser att med fru och tre barn är det en hel del praktiskt som måste lösas. Han kan även tänka sig att arbeta utanför Sverige.