Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Han kan bli ny ordförande

Dan Harryzon från Mariestad är valberedningens förslag till ny ordförande för Pingststyrelsen. – Jag blev överraskad över att få frågan, men samtidigt glad över att kunna få vara med och bidra, säger han.

Dan Harryzon har varit engagerad i sin hemförsamlings ledning i 30 år. I dag är han ordförande i församlingen i Mariestad och som pingstvän sen barnsben är han mycket intresserad av och följer det som sker i rörelsen.
Ä Jag är en riktig församlingsnörd, säger han. Och jag tror verkligen på Pingsts inriktning att hjälpa församlingar och ser det centrala arbetet som en viktig stödfunktion.
Till vardags delar han sin tid mellan två jobb, ett som VD i kommunala bolaget Törebodabostäder och ett som plan- och exploateringschef i samma kommun.
Han har möjlighet till flexibel arbetstid, vilket är en förutsättning för att klara det nya uppdraget han nu kandiderar till, konstaterar han.
Ännu vet han inte riktigt allt vad det innebär eller hur det kommer att fungera, men vill ge det en chans utifrån ett prestigelöst tänkande.
Ä Jag är ju ett oprövat kort, konstaterar han.

Fotnot: I nästa nummer av Pingst.se kommer en mer utförlig intervju med Dan Harryzon.