Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där Christian Holmgren...

Hur känns det att vara nyutnämnd direktor för Pingst?

- Det känns roligt och otroligt spännande. Att vara med och ”bygga nytt” har alltid lockat mig.

Tycker du om att bestämma?
– Nja, och det skulle jag väl inte säga att jag gör så mycket heller. Däremot är det naturligtvis roligt att kunna vara med och påverka, och det ges möjlighet till i den roll jag får.

Varför vill du jobba för Pingst ffs?
– Jag tror på att Pingst ffs behövs, både som ett gemensamt redskap för pingströrelsen och dess verksamheter och som en plattform att föra ut rörelsens synpunkter och värderingar i det omgivande samhället – en samlad röst för pingströrelsen i Sverige. Det tror jag egentligen är den viktigaste uppgiften. Och tror man på något, ja, då känns det oerhört roligt att få jobba med det.

Vad är det du gör, egentligen?
– Jag ska, som det står i min arbetsinstruktion, leda och utveckla arbetet inom rörelsens gemensamma verksamheter. I praktiken är ju detta ett arbete som inte görs av en person, utan det sker i samverkan med verksamhetsansvariga, förtroendevalda och medarbetare.
Min funktion är i lika hög grad att vara samtalspart och ”bollplank” gentemot dem som står i ledarskap i verksamheterna så, att det blir en sammanhållen och positiv utveckling av verksamheterna och användandet av de gemensamma resurserna.

Varför fick just du jobbet, tror du?
– Det måste du fråga dem som gav mig det! Själv hoppas jag bara på att de om fyra år, när mitt förordnande går ut, ska känna att de gjorde ett rätt val.

Vem är du om du ska beskriva dig kort?
– Jag är 53 år ung, smålänning, glad och positiv. Bor i Stockholm, gift med Agnetha, kopplar av med en bok, en promenad eller en långresa.