Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där...

...med Gösta Åkerlund, tillförordnad chef på Ibra.

Varför byter ni namn till Ibra Media?
Ä Vi har hetat Ibra radio sedan 1954 då namnet registrerades. Hela verksamheten var då inriktad på radiosändningar, men idag är radio bara en mindre del av allt vi gör. Arbetet över Internet växer så det knakar och vi har en hel del sändningar på tv. Apparater för dvd, cd och även kassetter används mycket där de är populära.
Hur viktigt är det vad ni heter?
Ä ”Media” passar bättre som beteckning på vår verksamhet än ”radio”. Vi vill hela tiden ligga i framkanten för att så effektivt som möjligt nå ut med evangelium, och då är det bra om man förstår att vi inte är låsta till radio som media utan använder allt som är effektivt. Samtidigt är det viktigt att veta att minst halva jobbetåterstår när sändningen har skett. Vi vill inte bara så utan också skörda, och det görs främst i efterarbetet i kontakt med alla som hör av sig.
Innebär namnbytet något nytt i ert sätt att arbeta?
Ä Nej, det är en anpassning till hur arbetet utvecklats. Vi har en utvecklingsgrupp som jobbar med prioriteringar och effektiviseringar, men responsen är redan så enorm med folk som hör av sig på telefon, e-mejl, chat och så vidare att vi ser att de koncept vi har är mycket starka.
Hur ska det nya namnet och loggan lanseras?
Ä Det kommer att ske genom de olika kanaler vi har för information och marknadsföring. Vi kan inte sätta av så mycket pengar till detta, så det blir inga stora evenemang. Men jag tror våra stödjare hellre vill att pengarna går till människor i nöd. Vi ska ändå göra så gott vi kan för att passa på i samband med namnbytet att berätta om vad Ibra gör på över 90 språk idag och vilka utmaningar vi står inför.
Får ni in tillräckligt med pengar nu för tiden?
Ä Vi la en verksamhetsnivå för 2008 som var något stramare än för 2007. Trots detta visade prognosen efter september i år att vi skulle gå två miljoner kronor back. Vi har informerat i olika sammanhang om detta, och vi hoppas verkligen på ett ordentligt stöd nu i slutet på året så att vi inte behöver dra ner ändå mer. Vi tror verkligen att Ibras arbete som spjutspets in i nya andligt uttorkade områden behövs. Vår drivkraft är alla de mirakler vi blir vittne till där människors liv blir förvandlade, församlingar startas och växer.