Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där…

… Mathias Maxstad, ungdomspastor i Jönköping och samordnare för alla Unitefestivalerna.

Varför tycker du att ungdomar ska åka på Unite?
– UNITE är det bästa sättet att avsluta 2017 och inleda 2018. I alla våra utvärderingar senaste åren säger ungdomar att det bästa på festivalerna har varit gudstjänsterna som är fulla av lovsång, relevant predikan och möjligheten att få förbön. Utöver detta satsar vi hårt på att ungdomar ska få skratta och ha roligt och inspireras i sina kreativa gåvor.
– UNITE vill hjälpa ungdomar att växa i tron och få en nära relation med Jesus. Nyårsfirandet ska vara som årets fetaste fest med Gudsmötet i centrum. UNITE kommer även i år att ge praktiska verktyg för hur man fortsätter att ha fokus på uppdraget – Att lära känna Jesus och inbjuda andra att få samma gudsrelation.
– Om man är sugen på detta så kommer året vara en boost för varje deltagare och besökare på UNITE18.
Passar konferensen också dem som inte är avgjorda kristna än?
– Varje år så är det ungdomar som blir frälsta, bestämmer sig för att döpas eller ta något de kallar för ”en liten tro” på större allvar.
– UNITE passar absolut alla som är nyfikna på Jesus, kyrka eller kanske vill förstå vad i kompisens tro som är så speciellt.
Finns det någon övre gräns för hur många som kan vara med?
– Vi vill inbjuda alla att komma och vara med men självklart finns det gränser för hur många personer lokalerna kan ta in på de olika lokalerna. Därför är det säkrast att boka ett festivalpass för att få en plats. På kvällarna finns det på flera platser öppna möten eller möjlighet att köpa dags- och kvällspass i mån av plats.
Vad är årets tema och hur märks det i konferensen?
– Årets tema är BE. Vi ser att den unga relationen vill lära sig att BE och fördjupa relationen med Jesus. Därför vill vi inspirera, ge kunskap och hjälpa ungdomar att lära sig hur Gud talar till dem och hur de kan prata med Gud.
– Troligtvis så talar Gud på olika sätt till olika människor, men Jesu kärlek och längtan att kommunicera med alla är lika stark. Vi vill hjälpa ungdomar att förstå detta och berätta att deras böner kan förändra deras by, stad, Sverige och världen.