Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där…

… Marcus Wallin, som gjort en dokumentärfilm om några svenska ungdomar, som deltagit i ett missionsprojekt i några byar i Anderna i Argentina. I mitten av januari lades filmen ut på Youtube.

Hur har din film tagits emot?
– Den har fått väldigt fin respons. Jag har hela tiden fått höra bra saker om den, men det har också varit på enskilda visningar, främst i församlingar som är anknutna till projektet och missionsarbetet i Casa de Dios. Jag är medveten om att jag kan få höra andra röster om den i och med att det blev en lansering till allmänheten, men jag har inte hört något negativt än så länge, bara ”tummar upp”.
– Youtube har ju, till skillnad från Facebook, en ”tumme ner” ifall tittaren inte skulle gilla den. Men den står fortfarande på 0, vilket förvånar mig lite.
– Det är ett livsprojekt som sjösätts, ska finnas och tala för sig själv. Därför är jag såklart glad att så många uppskattar den – både på visningar och digitalt.
Hur kom det sig att du gjorde den?
– Idén planterades faktiskt redan när jag valde extra språk i högstadiet. Min mamma sa då: ”Ska du inte välja spanska då? Då kan du åka ner till Annica och göra en film.” Annica Cisneros och hennes man Daniel har varit missionärer i Salta under hela min uppväxt. Deras arbete har vi alltid hört om och stöttat på olika vis.
– Jag gjorde filmer redan under tiden i högstadiet, men skapandet med film som uttryck har utvecklats sen dess. Efter mediegymnasiet och utbildningen till Tvproduktionsspecialist så kom
läget att åka till Argentina med min bäste vän Joakim, som då under ett halvår gjort praktik genom PMU i Salta. Vi skulle vara med i missionsprojektet ”Proyecto Andino”.
– Jag såg en möjlighet att faktiskt göra den här filmen. Den min mamma lite profetiskt nämnt tio år tidigare blev verklighet. Jag visste inte hur handlingen skulle landa i slutändan. Det är lite svårt att se en film framför sig när man dokumenterar det som händer. Enligt den första produktionsbeskrivningen så skulle den vara 40 minuter lång, men den blev 86 minuter.
– När jag inte hade någon annan än mig själv som beställare till slut så kunde jag göra den film jag själv ville göra utifrån det jag spelat in.
Vilken är din primära målgrupp?
– Jag vänder mig främst till de som vill se missionsarbete och hur det fungerar i praktiken. Jag hoppas den ger en förståelse för vad det är och varför det finns. Sen finns det också en riktad målgrupp i de som faktiskt har en koppling till arbetet som görs i Salta.
Hur kan man få tillgång till filmen?
– Sedan den 16 januari är ”Låt mig få höra om Jesus” tillgänglig på Youtube.