Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där...

…Kurt Larsson, pastor i Korskyrkan, Götene, som just nu går på PROMISutbildningen.

Varför går du på PROMIS?
Ä Jag har alltid varit missionsintresserad och går kursen för att förbereda mig för missionsarbete i Salta i Argentina. Vår församling stöder ett drogrehabiliteringscentrum för ungdomar. Det har tidigare varit i samarbete med PMU och SIDA, men den delen av projektet är avslutat nu. Jag hoppas kunna få tillräckligt med understöd för att nästa höst kunna åka till Salta och göra en insats där. Behoven i Argentina är fortfarande stora och för mig blir det en utmaning¨på ”äldre dar”, jag är 54 år.
Ä Jag läser på halvfart och räknar med att vara klar med den sista kursen i januari och sen intensivläsa spanska till våren.
Vad tycker du om utbildningen?
Ä Den är väldigt bra och känns otroligt relevant. Jag tycker det är en bra blandning av teologi, omvärldskunskap och kulturförståelse. Upplägget är också bra. Jag som läser på halvfart åker till Örebro varje måndag och det fungerar bra att kombinera utbildningen med mitt arbete som pastor. Jag har inte behövt gå ner i tjänst. Men vi kunde gärna vara några fler på kursen, just nu är vi fyra i Örebro, och en
som är med via länk från Jönköping.
Ä Jag rekommenderar verkligen utbildningen till andra och tycker gott att fler pingstvänner kunde gå den.
Ä Bra också att man kan få högskolepoäng för delar av kursen.
Hur använder du dig av kunskaperna?
Ä Det har varit mycket intressant att lära sig mer om hur man kan överbrygga kulturskillnader till exempel och
jag tycker att jag har nytta av kunskaperna redan nu i arbetet med invandrare här hemma.