Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där...

… Erika Cyrilllus, chefredaktör på Budbäraren, som i somras fick Olof Djurfeldts journaliststipendium.

Hade du väntat dig att få stipendiet?
Ä Nej, jag hade knappt koll på att det finns. Men i efterhand minns jag min och min man Leifs glädje över att Hasse Boström fick det förra året.
Vad betyder det för dig?
Ä Det är en uppmuntran som förstås betyder mest i den ”grå vardagen”, när det är strävsamt eller ibland till och med motvind. Jag tar det också som en uppmuntran för min tidning Budbäraren.
Vad ska du göra med pengarna?
Ä Pengarna används antagligen till en resa till Tanzania. Evangeliska Fosterlandsstiftelsen har ett utbytesprojekt, och samordnaren har redan fått mitt uppdrag att hitta en kristen kvinnlig journalist som jag skulle kunna följa på plats ett par veckor Ä och sedan ta emot i Sverige.
Hur var det att ta emot priset i Nyhemshallen?
Ä Nyhemshallen är jättefin och det var tur att jag dagen innan fick öva mig i att gå upp på scenen. Hela mitt dygn på Nyhemsveckan var en fantastisk upplevelse.
Hur ser du på din opinionsbildande roll?
Ä Jag har inte tänkt på mig så mycket som opinionsbildare. Men det är viktigt att kristna vågar stå upp för de traditioner och värden som i påstår oss hylla. Alltför många är vindflöjlar i stället för fyrbåkar.
Stannar du kvar i journalistiken nu? Eller hägrar nya pastorstjänster?
Ä Det är nog en gåva jag har att skriva och förkunna, som jag vill använda i tjänst för Guds rike. Trivs väldigt bra på Budbäraren och hoppas stanna där åtminstone tre år till Ä jag tänkte ”fem år” när jag började. Nu har
familjen flyttat från Edsbyn till Gävle för att komma närmare mitt jobb i Uppsala.

Fotnot: Erika Cyrillus har tidigare arbetat som journalist och redaktör på Världen idag, Broderskap, Sändaren, Katrineholms-Kuriren och Dagen, samt som informatör i Immanuelskyrkan, på Sveriges Kristna Råd och centralt i Svenska Missionskyrkan. Hon är även ordinerad pastor inom Svenska Missionskyrkan.