Hallå där…

…Bengt Fiske, missionär, som precis startat ett arbete mitt i sexindustrins hjärta i Hamburg.

Vad ska du göra på Reeperbahn?
Ä Ända sedan jag arbetade med unga på gatorna i Berlin har jag förstått det andliga värdet av att vara fysiskt lokalt närvarande som pastor. Att rent konkret i tro sätta foten på marken och göra anspråk på den för Guds rike.
Ä Visionen är att samla människor som lever i och av sexindustrin till bön och gemenskap. Den första utmaningen är ju att över huvud taget komma i kontakt med människorna och att personliga relationer kan odlas. Med tanke på hur fräckt och frimodigt alla gör reklam för sex, striptease och porr på Reeperbahn, känns det väldigt naturligt att jag blir lika frimodig med Guds erbjudande om frid och evigt liv.
Vad är det långsiktiga målet med arbetet?
Ä Jag ser framför mig en församling för de så kallade förlorade. Där man kan komma som man är och livsförändringen sker genom den inre uppenbarelsen av Jesus. Den kan ske på ett ögonblick, eller ta flera år, men det är inte vi som leder församlingen som bestämmer hur lång tid det får ta. Alltså, inte livsstilen, utan den egna önskan och viljan att följa Jesu befallningar och ord, bestämmer om man är med. Och som vi vet själva, det kan bli en process.
Ä Visionen är en kristen gemenskap somorkar leva med de som kämpar och tvivlar och inte orkar själva, men som ändå vill. De ödmjuka syndarna som slår sig själva för bröstet och inte känner sig värdiga, dessa är de som vi tror Gud utser för att genom dem visa världen sin kärlek. ”Det som ingenting var” utväljer Gud. Och dessa känner vi oss kallade till.
Vilka står bakom dig?
Ä Det är i första hand Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik som utsändande församling. Sen är pingstförsamlingarna i Gävle, Kalmar, Ursviken och Lindesberg med. Några second hand-butiker är med och även enskilda personer som stöder ekonomiskt och i förbön. Martin Reen från ”Healing streems” är också med i denna satsning.
Har du slutat jobba bland ungdomarna i Berlin?
Ä Arbetet i Berlin togs över redan 2006 av Jörg Kohlhepp och hans medarbetare. Sen drygt ett år är jag inte längre med där.
Ä Sen jag lämnat Berlin har arbetet gått vidare i Halle, Cheb i Tjeckien och sedan ett år i Hamburg. Men det är först nu vi beslutat oss för att satsa helt på Reeperbahn.

”Det finns få saker som så uppenbarar Guds hjärta som att hjälpa människor upptäcka frälsningen i Jesus Kristus och samtidigt få hjälpa dem ut ur sexindustrin. Jag har själv varit med Bengt i Hamburg och sett den nöd som finns där.
Jag är övertygad om att Gud kommer att välsigna denna satsning eftersom det handlar om att gå till de mest sargade och av mörkret bundna människor man kan tänka sig med Guds kärlek som den enda drivkraften.”
Martin Reen, Healing Streams och Brukskyrkan, Ursviken