Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Hallå där…

…Ann Jonsson, featurechef och utvecklingsredaktör på Dagen, en av årets Olof Djurfeldt- stipendiater.

Hade du väntat dig att få stipendiet?
Ä Nej, det var en trevlig överraskning. Jag stod på balkongen och fixade med blommorna när Olof Djurfeldt ringde och berättade det. Jag trodde att han ville diskutera något som stått i tidningen så jag blev väldigt överraskad när han började prata om stipendiet.
Vad betyder utmärkelsen för dig?
Ä Jag känner mig hedrad och väldigt glad över motiveringen. Det är roligt att juryn har sett det förnyelsearbete som jag har förmånen att leda och som Dagens läsare kommer att se mera av under hösten.
Ä Min önskan är att fortsätta göra bra och spännande kristen journalistik i dagstidningen, magasinen och i nya medier. Det är inte mycket man kan vara säker på, men att medieutbudet och våra medievanor kommer att se annorlunda ut om ett antal år Ä det är tydligt. Och där har vi en stor utmaning.
Vad ska du göra för pengarna?
Ä Jag vet inte exakt, men det blir troligen någon kurs där jag kan samla på mig kunskap och idéer som jag kan ha nytta av i mitt jobb. Att göra nya saker är väldigt stimulerande och gör arbetet roligt.
Vari ligger den stora utmaningen i att vara kristen och journalist?
Ä Att hitta nya vägar i en tid när allt fler konkurrerar om människors tid och pengar. Att hitta frågor som engagerar och berör. Unga människor prenumererar inte på kristna tidningar för att deras föräldrar gjort det, eller för att stödja kristen press. Det ligger en stor utmaning i att fånga 80-talisterna.