Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Grymt och välsignat

När jag läser uppdateringarna på Facebook, som mina pingstpastorsvänner och en del andra vänner gör, så kan jag inte låta bli att notera en sak. Påfallande ofta läser jag nu att söndagsgudstjänsterna och andra samlingar varit ”grymma”. Jag inser ju att det betyder att det varit väldigt positivt, men lite konstigt, och lite kul samtidigt, är det väl att det som förr skulle beskrivits som en välsignad samling nu är en ”grym” sådan!
Tiderna, orden, begreppen förändras, det är bara att inse. Men längtan efter välsignelse och att få se nya människor komma till tro tycker jag verkar minst lika stor som förr, även om språkdräkten är annorlunda. En längtan som Träning för tillväxt-dagarna också tagit fasta på.

I DEN HÄR TIDNINGEN har vi valt att lägga extra mycket fokus på det som kommer att avhandlas under höstens Träning för tillväxt. Många, många ledare, både ideella och avlönade, sätter av ännu en lördag för att få undervisning, träning och bygga nätverk. Men även om flera tusen personer kommer att finnas på plats, så vet vi ju också att väldigt många av er läsare inte kommer att finnas med i Hässleholm, Jönköping, Sundsvall, Västerås, Göteborg eller Skellefteå.
Så, för att ni alla ska få chansen att ta del av de tankar som kommer att dryftas under de här dagarna har vi använt hela sex uppslag i den här tidningen till att på olika sätt aktualisera sex seminarier, som är återkommande på varje ort. Du hittar rätt på artiklarna genom Träning för tillväxt-loggan.
Så, ta och kryp upp i läsfåtöljen och låt dig under de mörknande höstkvällarna värmas av tankar omkring lärjungaskap för hela livet, välkomnande församlingar, couchning till andligt mod, kampen för en bättre värld, sökarnas chans och vad Guds kraft förmår. Förhoppningen är att du ska bli inspirerad och få nya tankar och idéer och förnyad tro. Kanske till och med börja arbeta för och tro på riktigt ”grymma” gudstjänster i ditt sammanhang.
I den här tidningen får du också möta LP-verksamhetens två nya chefer och göra ett besök i Viebäck, där LP-verksamheten driver hemmen Torpa och Lillvik.

OCH MISSA FÖR ALLT I världen inte artikeln på sista sidan, som handlar om en historisk manifestation i DR Kongo, där representanter för pingströrelser i Öst- och Centralafrika ordnade marsch och stort opinionsmöte för fred och rättvisa och mot korruption och sexuellt våld. Jag blir både stolt och rörd över det ansvar kyrkorna börjar ta för samhället runt omkring och för att männen nu insett att detta inte är en kamp som kvinnorna ska behöva kämpa själva.