Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Gospelgigant hemma hos Jesus

En av de största kristna låtskrivarna genom tiderna, har lagt ner sin vandringsstav. Det är en stor förlust, som till och med kommenterades av president Barack Obama på Vita Husets hemsida. Gospelsångaren Andraé Edward Chrouch föddes den 1 juli 1942 i San Francisco.
Han var ett musikaliskt geni och bara 14 år gammal skrev han den odödliga sången: Det blod som Jesus gjöt för mig. Andraé växte upp i pingstförsamlingen, Christ Memorial Church i Los Angeles, där hans pappa Benjamin Chrouch var pastor. Benjamin uppmuntrade Andraé att lära sig att spela piano och skriva sånger för att memorera bibelverser Ä och vilka sånger han skrev!
Andraé Crouch blev en av nyckelfigurerna i Jesusrörelsen på 1970-talet. Hans sånger sjöngs av världsberömda artister som Elvis Presley och Paul Simon, men framförallt av kyrkor runt om i hela världen. Hur många miljoner människor
har inte sjungit Jesus Is The Answer, Take Me Back eller Soon and Very Soon? Andraé Chrouch bidrog även med gospelsound i låtar av artister som Madonna, Michael Jackson, Diana Ross, Elton John och Quincy Jones. Han har vunnit sju Grammy Awards och fått en Oscars nominering. Året 2006 släppte han sin sista skriva Migthy Wind som var ett 40-årsfirande album.

MEN NÄR NU ALLT DETTA är sagt om hans oerhörda begåvning, så finns det en sång som påverkat mig mer än alla andra. Det är sången My Tribute, eller på svenska Min Gud tillhör äran. Genom alla ofattbara framgångar som kristen sångare och låtskrivare, så behöll han sitt fokus Ä äran skulle gå till Gud Ä ingen annan. Med hans egna ord: ”Hur kan jag tacka för allt som du gjort för mig? En lovsång av miljoner änglar kan inte uttrycka min tacksamhet.”
Det livsbudskapet lämnar han efter sig. De sista 20 åren av sitt liv var han pastor i den församling hans pappa Benjamin hade lett. Andraé avled den 8 januari 2015 på Northridge Hospital Medical Center, i sviterna av en hjärtinfarkt. En gigant är hemma hos Jesus, oändligt saknad.