Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Golfslag för Burundi

Under devisen ”Slå ett slag för missionen” kommer ett antal golfentusiaster och medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i september att tillsammans med inbjudna vänner för andra året i rad spela ihop pengar till sin församlings hem för handikappade barn i Gakwende i Burundi.

Den 7 september är det dags. Då möts golfarna på Ingarö GK klockan 9.00 på morgonen. Förutom att ha trevligt tillsammans på golfbanan en dag så hoppas de få in uppemot 300 000 kronor som ska gå till hemmet för
handikappade barn. Det hem som en gång startades av Dorothy Gustafsson, en av församlingens missionärer.
Hon startade hemmet för att motverka den isolering, som annars ofta blir handikappade barns öde i Burundi. På hemmet får barnen möjlighet att gå i skolan, får träning och hjälpmedel och stimulans på olika sätt.
Vid förra årets arrangemang kom drygt 200 000 kronor in till hemmet genom spelarnas avgifter och genom företagssponsring. I år hoppas man alltså på en ordentlig ökning av inkomsterna.
Varje spelare betalar 500 kronor i anmälningsavgift och uppmanas också att betala minst 5 kronor per slag. Företagare har chansen att bli hålsponsor för 5 000 kronor. Pengar som oavkortat går till barnhemmet.
Ingemar Wahlström, en av golfentusiasterna och arrangörerna, säger att man hoppas på mellan 75 och 80 spelare. Och förstås många sponsorer.
Ä En sån här dag är huvudsaken att vara med och stödja, säger han. Det är inte sporten som tar över.
I samband med arrangemanget på golfbanan på Ingarö kommer Kjell Bjurling och Samuel Hector att bjuda på musik och sång och församlingens pastor Niklas Piensoho kommer också att ge en appell.
Den som är intresserad av att delta kan mejla till: burundigolfen@filadelfia.nu