Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Goda Nyheter

En hjälpande hand i cyberrymden

Någon pressas av sin familj?att göra abort,?någon har?råkat ut för en extrem trosförkunnelse, och en annan har dödsångest. Alla har de på ett eller annat sätt hittat fram till Godanyheter.nu, TV-Inters och pingstförsamlingarnas sajt för männi­skor i svåra livssituationer.

Sedan godanyheter.nu släpptes i höstas är det många människor som valt att ta tag i den hjälpande hand som sidan är tänkt att vara. Här möts besökaren av ett antal olika teman. Stress, relationsproblem, sjukdom, rädsla för döden och skuldkänslor är några av de ämnen som behandlas. Under varje tema finns personliga berättelser från kristna människor som varit med om det svåra, men som faktiskt tagit sig igenom. Tanken är att människor ska få se att de inte är ensamma om sin livskris och att man ska få hopp. Under varje tema finns också några väl genomtänkta ord från en pastor eller själavårdare, ofta med något bibelcitat.

Kontakt med själavårdare
Men det som kanske kommit att bli det viktigaste för många av besökarna är möjligheten att ta kontakt med en själavårdare eller pastor. Den första kontakten sker alltid via e-post, sedan händer det att man bokar ett telefonsamtal eller ett möte ansikte mot ansikte. En av dem som tar emot de kontaktsökande från Goda nyheter är Stig Öberg som arbetat med själavård under många år.
–?Uppdraget känns väldigt meningsfullt, säger han.
De flesta av dem som kontaktar honom verkar inte ha någon kristen övertygelse.
En annan av de kontaktpersoner som är kopplade till Goda nyheter.nu är Anethe Carlsson, pastor i Nacka.
–?Vissa veckor får jag ett mejl om dagen. Några av de här kontakterna har lett till att jag träffar människor regelbundet, berättar hon.
De flesta mejl som hamnar hos Anethe Carlsson kommer från tonårstjejer och unga kvinnor. Många lider av stress, ångest och känslor av att inte räcka till. På TV-Inter arbetar man ständigt med att producera innehåll som ska möta sajtens besökare i just deras situation. Därför har ett nytt tema just kommit upp på sajten. ”Duktigt pressad” är rubriken.
Målet med Goda nyheter är inte bara att hjälpa människor över nätet.
Förhoppningen är också att denna första kontakt med på sikt ska leda dem vidare in i en församling. Därför vill TV-Inter gärna knyta Goda Nyheter närmre flera församlingar.