Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Goda nyheter!

Ack och ve och ynk. Vad lätt det är att sucka och oja sig. Över sånt som inte blev som man tänkt, över sånt man inte gillar, över sånt som är orättfärdigt. Och visst behöver vi sucka och pusta och stöna mellan varven över det vi möter. Men särskilt konstruktivt är det ju inte.
Kanske är det därför det sticker ut så när man möter människor som valt en annan väg. Jag tänker att det finns exempel på såna i den här tidningen. Människor som kämpar för att det som skulle kunna vara enbart dåliga nyheter i stället blir goda nyheter.
Det slår mig när jag äter lunch med Birgitta Hägg från Avesta, som såg ett problem med begynnande rasism på sin dotters skola och bestämde sig för att göra något åt det. Hon började jobba i sitt lokala sammanhang och nu har det gett såna ringar på vattnet att hon och kollegan Elisabeth Lindén åker runt i Sverige och undervisar lärare om hur de kan jobba mot vardagsrasism utifrån den lärarhandledning för tre hela årskurser de tagit fram.
Och både Birgitta och Elisabeth känner att det de gör är en kallelse från Gud.
På rådslaget fanns Craig Johnson, pastor från Lakewood Church i Texas med. För nio år sedan fick han och hans fru en sladdis, ett tredje barn, en son som heter Connor. När det visade sig att Connor har svår autism blev familjens liv väldigt annorlunda mot tidigare och vardagen mycket, mycket tyngre.
Skäl nog att bryta ihop och tycka att livet är meningslöst, skulle man kunna tycka. Men, Craig upplevde i stället Guds kallelse att underlätta livet för barn med särskilda behov och deras familjer. Och så startades Champion Club, lokalt först, men nu växer arbetet, både i Amerika och i andra länder. ”Vad ni har gjort för en av dessa mina minsta”, är ledordet. Och när Craig säger att det är viktigt att inte tänka på de här personerna som målgrupper, utan som enskilda individer, som behöver nås av kärlek, omsorg och evangelium, då tror jag han är nåt viktigt på spåren.
När jag läser Niklas Piensohos undervisningsartikel om att alla Guds barn är kallade att utöva ledarskap, i betydelsen att vara med och påverka sin omgivning till det bättre, då tycker jag det har klar bäring på de två exemplen ovan.
Jag tror också att de nästan 3 000 ideella ledare runt om i landets pingstförsamlingar som i vår inlett ett tvåårigt
utbildningsprojekt vill vara med om att bli rustade för att bli ännu bättre ledare och påverkare som förmedlar de godaste av nyheter.
Välkommen till en ny tidning!