Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Glädjetårar vid en sopstation

Jag har precis lastat bilen med skräp när jag sätter på radion och kör iväg. Jag hör nåt om Panzisjukhuset och sakta börjar jag ana att det handlar om årets fredspris. Väl framme vid sopstationen får jag nyheten bekräftad och låter lyckotårarna rinna medan jag sorterar plast, glas och papper. Äntligen fick dr Denis Mukwege det pris han är så väl förtjänt av! Mer tårar blir det när jag senare ser filmer från Panzi med reaktionerna på priset från kvinnor som fått hjälp där och när jag hör det tal han håller till dem. Ett tal, som finns med längre fram i den här tidningen.

INNAN DU LÅTER DEN här utgåvan gå vidare till sopsorteringen hoppas jag att du tar dig tid att läsa igenom den. Kanske finns till och med du eller någon du känner med på bild från någon av Pingst Ledar-dagarna, där omkring 2 500 ledare mötts till dagar fyllda av fortbildning, inspiration och utmaningar. I den här tidningens ledare får du även ta del av essensen av Daniel Alms predikan där.
I det här numret kan du också läsa om att antalet kvinnor som verkar som föreståndare i pingstförsamlingar ökar, visserligen sakta, men stadigt, och du får möta några av dem. Samverkansförsamlingar, det vill säga församlingar som hör till minst två olika samfund, blir också allt vanligare. I slutet av november hölls en samtalsdag kring detta på Pingstkontoret och Pingst kan numera också erbjuda konsultstöd till församlingar som befinner sig i en sådan process.
Det kan du läsa mer om, liksom om Pethrusakademin, där ett 30-tal personer i olika åldrar och med olika bakgrund från olika delar av Sverige deltar. Men alla har de ett gemensamt. De vill lära sig mer om hur de som kristna kan vara med och påverka sitt samhälle.

HOPPAS ATT DU när du läser den här tidningen känner att det är roligt att vara en del av en växande rörelse, som finns med och gör skillnad i många olika sammanhang. Och vill du svara på läsarenkäten på sidan 31 hjälper du oss göra en ännu bättre tidning.