Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Gigantisk missionsutmaning

Den här texten skriver jag från Bangkok i Thailand. Vi har haft en helt underbar vecka i detta varma och fascinerande land. Vi har blivit guidade runt av våra fantastiska missionärer Svante och Annette Hektor. De är utsända under en tid från vår församling och IBRA till denna nyckelstad, för att göra en missionsinsats här.
Bangkok är en gigantisk utmaning eftersom Thailand är ett buddistiskt land, och evangeliet inte har fått något stort genomslag här hitintills. Bara en procent av Bangkoks befolkning på kanske 15 miljoner invånare tillhör någon slags kyrka. Det här är en av världens snabbast växande storstäder och hit kommer varje år 15 miljoner turister! I denna stad finns det 400 tempel, och andehus finns i nästan varje gathörn. Buddistmunkari sina orangea kläder möter man överallt.

ÄVEN OM KYRKAN SES som marginell här möter vi under veckan till exempel Markus och Henry, utsända av den Finska Pingströrelsen. De arbetar med ett modernt musikcafé, ”The Entrence”, som målmedvetet försöker nå några av universitetets 39 000 studenter. Ännu mer inspirerande är det att besöka Daniel och Paulina Brolin som arbetat i Bangkok i tio år. Så fascinerande det är att det vuxit fram
en internationell församling här – Lifechurch. Det är sällan man möter så genuina människor – med en sådan glödhet tro – som utstrålar så mycket kärlek, som paret Brolins. När gudstjänsten drar igång i Lifechurch är det fullt tryck i lovsången direkt.

DET GÖR ONT I MITT HJÄRTA när vi besöker fängelset som Brolins kyrka brukar besöka varje vecka. Jag har fått med mig ett brev från Sverige att lämna till en kille från Eritrea som sitter här.
När han läser börjar han att gråta och jag har svårt att hålla tårarna tillbaka. Ännu mer sorgligt är det att se de prostituerade i Bangkok. När vi vandrar på några gator med våra missionärer, där unga kvinnor säljer sig,
är det som mitt hjärta vill brista. Men det finns kristna som engagerar sig för att kunna hjälpa dem också. Det är tröstande. En sak är säker; det behövs fler skördearbetare här, utmaningarna är enorma!