Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Generositet i juletid

Har du skrivit önskelista? Eller funderat på vad du ska ge bort i år? Var det svårt? Tyckte du kanske att du och de dina redan har det ni behöver? Då kan du få hjälp genom att läsa den här tidningen. Nej, vi kommer inte att ge tips på hur du kan tillverka egna julklappar, så du behöver inte fundera över om du har någon pysslig sida eller inte.
Vi ger dig helt enkelt tips på sånt du kan ge bort som går till de som verkligen behöver det. Läs själv på sidan 8 och fundera på om det till exempel är ett radioprogram för barn, babykläder eller möjlighet till en jultallrik du vill ge bort i år. Eller önska dig själv i form av ett gåvobevis. Information om hur du bär dig åt hittar du på samma sida.
Att julen på ett särskilt sätt är förknippad med givande visar sig i den här tidningen. Här du kan till exempel läsa Ulf Sundkvists undervisningsartikel om generositet utifrån aspekten att det är en underskattad tillgång.
Och du får veta mer om varifrån pengarna kommer till de olika pingstorganisationerna och vilka som framför allt är beroende av din och min generositet. Genom att skänka pengar, eller genom att styra om din kyrkoavgift eller fylla i blanketter. Olika sidor av samma mynt.
I tidningen hittar du också exempel på människor, som tack vare andras generositet, fått möjlighet till ett nytt liv. Kjell, som fick hjälp att komma ur sitt missbruk, Furaha, som nu kan försörja sina barn och Hatice, som hittat en tro är bara några av många exempel. Och du får också möta några, som berättar varför de valt att varje månad sätta av pengar till bättre behövande.
Läser du tidningen noga ser du också att Pingst bestämt sig för att vara generös i jul. Särskilt då mot dem av er som ännu inte prenumererar på Dagen. Tidningen hem i brevlådan en hel månad kan den få som fyller i en talong eller skickar ett mejl till Dagen. I sin ledare förklarar pingstföreståndaren hur detta kommer sig.
Förmodligen väntar dig lite extra ledighet runt helgerna och om tiden inte riktigt räcker till att läsa nu före jul, så råder jag dig att ägna några mellandagstimmar åt tidningen och hoppas och tror att du ska hitta mycket intressant läsning att både avsluta det gamla året och börja det nya med.
Inte minst vad det kan betyda för en sekulär radiojournalist att lära känna brasilianska pingstvänner.
God jul och gott nytt år!