Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Gå in i vilan

Vid det här laget känns kanske sommaren avlägsen. Nu krymper de ljusa timmarna obönhörligt och naturen går mot vila. Kanske passar det då extra bra att läsa det här numrets undervisningsartikel, skriven av Elisabet Åström och Stig Åsbringer. Deras uppmaning är Ladda för hösten – gå in i vilan. I Guds rike finns alltid tid att börja om, tid att vänta, tid att lyssna och tid att vila, skriver de bland annat. Jag tror att många av oss behöver ta till oss av det.
NÄR JAG TRÄFFADE RIKARD, som du kan läsa om i det här numret, berättade han om hur hans liv i många, många år präglades av drogande, panik- och ångestattacker. Nu, när han lever sitt liv tillsammans med Jesus, är det lugnet han upplever, som är den största skillnaden mellan förr och nu. Jag hoppas att du tar dig tid att läsa artikeln om honom och att du, likt Linn och Louise, som gjort en film om Rikard, ska känna att det finns ett hopp också när allt ser hopplöst ut.
När LP-verksamheten anordnade sommarkonferenser i Gullbranna och Arjeplog hölls också dopförrättningar. Sammanlagt döptes 19 personer. Alla tydliga bevis på att livet kan ta en vändning till det bättre.
Pingstförsamlingen i Borås har de senaste åren upplevt en stadig medlemsökning. Vad är det som händer? Hur jobbar de? Gör de något speciellt? Läs vad Pierre Eriksson skriver efter sitt besök i den västgötska textilstaden.
DEN NYA STATISTIKEN SOM bygger på uppgifter från landets pingstförsamlingar visar på att dopsiffrorna ökar för sjätte året i rad. Inte sedan 1987 har så många döpts under ett och samma år. 2 359 personer närmare bestämt.
När jag började som redaktör för den här tidningen för 13 år sen var det annorlunda. Då pekade statistiksiffrorna neråt för varje år och jag minns att vi på förstasidan av det första numret jag gjorde publicerade en dopbild med rubriken Hallå! Vi vill vinna fler!.
Även om dopsiffrorna stiger nu, så tänker jag att rubriken fortfarande är högst aktuell. Guds rike har alltid plats för fler. Och det finns så många som behöver få veta att Jesusorden från Matteusevangeliet gäller fortfarande; ”Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.”