Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Future Dreams och Per Lindvall på sång- och musikkonferensen

Planeringen för årets sång- och musikkonferens 12–14 oktober i Filadelfia Stockholm börjar ta form. Musikalen Future Dreams framförs på lördagskvällen av och med Pingstkyrkan, Karlskrona.

Musikalen som är skriven av Sven-Erik Bergvall, Patrik Gullbing och Christer Hultgren hade stor succé när den framfördes 2003 i Blekinge.
– Vi är oerhört glada att Karls­krona tackat ja till förfrågan, säger musikkonsulent Peter Stolpestad. Förutom att musikalen är en riktig höjdare rent dramatiskt och musikaliskt visar den också hur en församling tillsammans kan samla sig runt ett gemensamt projekt.
Under konferensen kommer det också att hållas seminarier kring ämnen som gudstjänstplanering, att jobba med musikal, den nya medietekniken och livet som yrkesmusiker.
– Seminariet med Per Lindvall blir spännande, säger Stolpestad.

Känd trummis
Per Lindvall är Sveriges mest kända trummis, som med sitt speciella sväng fått en hel generation trummisar att ta efter. Per Lindvall och Peter Stolpestad har bägge växt upp i Pingstkyrkan Sollentuna.
– Per och jag kommer att ha en dialog kring temat Livet som yrkesmusiker. Det finns oerhört många engagerade musiker i våra församlingar som funderar kring hur det skulle vara att livnära sig på musik. I vårt samtal kommer vi dela med oss av våra erfarenheter, Per från pop- och studiovärlden och jag från den klassiska världen.
På hemsidan www.sangochmusik.se uppdateras kontinuerligt innehållet i konferensen.