Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Frihetstema på Lappis

Sommarens Lappis har friheten i Kristus som tema och kommer på olika sätt att ta upp aspekter på detta. Frågor som ställs är till exempel på vilket sätt friheten som Jesus vunnit åt oss påverkar oss? Vad är vi fria från och vad är vi fria till? På fredagen är det Pingst som håller i seminarierna.

Lappis inleds den 29 juni med kvällsmöte och grillkväll. Niklas Piensoho, Patric Forsling, Ulrik Josefsson, Tatta Lennartsson, Peter och Nina Eriksson och Pelle Hörnmark är några av årets talare.
Barnens Lappis invigs på måndagsförmiddagen och sedan är det flera barnmöten för olika åldrar parallellt under eftermiddagarna.
Varje morgon är det bibelstudium i tältet och på eftermiddagarna anordnas varje dag flera olika parallella seminarier, som deltagarna kan välja mellan utifrån intresse och håg.
Några exempel på ämnen som kommer upp: Hållbart ledarskap för församlingstillväxt, Lärjungaskapande. Ett välkomnande vi Ä kulturförståelse och vardagsrasism, Behoven hos unga i Kairo, Dar es Saalam, Mexico City och Bangkok.
En dag hålls en särskild samling med syftet att uppmuntra barn Ä och ungdomsledare.
Och genom hela veckan löper temat om friheten i Kristus och olika frågor och aspekter på detta lyfts. Exempelvis hur vi ska uppfatta bibeltexterna som talar om lag kontra nåd. Och kanske handlar det viktigast av allt om hur blir vi befriade i en tid som vår så att vi kan tjäna Gud?
Även i år kommer Lappis att kunna erbjuda en kreativ zon, där det finns möjlighet att måla, spela, sjunga, fotografera, filma etcetera. Allt under ledning av Dalkarlså folkhögskola.
På fredagen är det Pingst som står för eftermiddagsseminarierna. Då talar Daniel Alm, Pelle Hörnmark, Stefan Beimark och Daniel Sundström på temat ”Så växer en hälsosam församling”.
Pingsts musikkonsulent Samuel Hector bjuder på en snabbkurs i hur gudstjänstmusiken kan utvecklas i samlingen ”Allt som har liv… – När tron tar ton En snabbkurs i hur ni kan utveckla musiken i gudstjänsten i din församling”.
Och PMU:s direktor Niclas Lindgren talar om ”Nästa steg för missionen”.
För mer information och program se www.lappis.se