Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Förmån att få ge

En stor del av denna tidning handlar om gåvor. Både om förmånen att ge, men också om möjligheten att få. En
del av oss har haft förmånen att bli drabbade av lidandet i den fattiga delen av världen. Ja, det är faktiskt en förmån. Även om bilderna av hungrande barn, översvämningsdrabbade familjer, förföljda kristna, krigsdrabbade unga män och våldtagna kvinnors berättelser klistrar fast sig i själen, stör sömnen och gnager när man lever i sitt överflöd så är det en förmån. En drivkraft att aldrig slå sig till ro med sitt ego utan vara med och förkunna evangelium, samla in pengar och förändra världen. Att vara en liten, men viktig, del i den kraft som kan göra skillnad.
Aldrig är man så stolt som när man är med i ett sammanhang där man inser att våra insatser har haft livsavgörande betydelse för andra människor. Därför vill jag uppmuntra oss att ge mer än någonsin. I tidningen hittar du möjlighet att ge din gåva till PMU, Ibra eller LP verksamheten. Lite olika organisationer, med olika målgrupp men med samma hjärta. Livsförvandling och långsiktig hållbar utveckling.
Det finns många bra ändamål och organisationer som inte är med i Pingstfamiljen. Jag skulle ändå vilja vädja till dig att prioritera det arbete som vi församlingar driver tillsammans. Vi behöver dig, och medarbetarna på LP, Ibra och PMU är din förlängda arm att förkunna evangelium i muslimvärlden, hjälpa en hungrig eller sträcka en hjälpande hand till barnen som växer upp med en alkoholiserad mamma eller pappa.
Som du också kan se i denna tidning så vill vi väldigt gärna ge dig en julklapp. Tidningen Dagen i en månad till dig eller någon du känner. Vissa dagar skulle jag förmodligen överleva utan Dagen, även om allehanda nyheter från kyrksverige, viktiga händelser som får en kristen vinkling, genomtänkta ledarkommentarer som oftast tillför något viktigt finns där varje dag.
Men det som gör att jag överger mina principer och står som en leende reklamgubbe i denna tidning handlar om övertygelse. Övertygelsen att en professionell, samhällsaktuell tidning som drivs med kristna
värderingar är viktig om vi skall lyckas med vårt uppdrag.
Plötsligt måste en viktig opinionsfråga lyftas, något orättfärdigt som måste fram i ljuset med kraft. Eller att Frälsningsarmén, Pingströrelsen, Livets Ord, EFK, någon enskild individ eller församling drabbas av mediasveriges drev och måste få en chans att försvara sig utan att någon gör allt för att misstänkliggörasvaren. Plötsligt och med kraft kan den drabbade få en röst, en fråga kan drivas och den som är utan röst kan få bli hörd. Det kanske bara är var tionde dag som den rösten är viktig.
MEN För att just den Dagen skall komma ut måste du och jag vara med hela tiden. Vi kan inte bara ge ut den tionde Dagen utan behöver vara med och försäkra oss om att det finns en megafon i Sveriges mediabrus som inte bara springer med flocken i det ögonblick när en genuin Kristuslik profetröst behöver ljuda. Därför bjuder vi på Dagen en
månad. För att locka in dig, dina barn och dina vänner i supporterskaran för Dagen. För att vara med och försäkra oss om att rösten i samhället inte tystnar. Utan din och min prenumeration kommer rösten att tystna. Det vore olyckligt. Mycket olyckligt.