Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Förändringar på många plan

Precis när jag skriver det här så packas det och flyttas för fullt här på Pingsthuset. Det är först i mars, som vi ska flytta in i de nya lokalerna i Alvik, men i månadsskiftet november/december har vi gjort en internflytt inom huset och trängt ihop oss i den nyare delen, så att de nya ägarna ska få chans att hinna bygga om till skolstarten hösten 2013.
Det innebär förstås en stor förändring att flytta ett helt kontor, det handlar om cirka 60 arbetsplatser. En del är gladare än andra, och en del har lättare att slänga än andra. Vi är helt enkelt olika och reagerar också olika på förändring.
Ibland är det fruktansvärt att stå mitt i en förändringsprocess, ibland inte.
Jag tänker att en hel del av innehållet i den här tidningen också handlar om förändring. Till exempel intervjun med Susanne, (sid 16Ä18) som tvingas kämpa för sitt liv på grund av en livsfarlig sjukdom. Det innebär att många saker ställs på sin spets, inte minst tron på Gud. Läs gärna hennes berättelse, som handlar om att Gud är med ALLA dagar.
Joel, som jag mötte tidigare i höstas, när jag fick förmånen att besöka Skellefteåtrakten, har under det här året varit med om jättestor förändring i sitt liv. Han är visserligen bara 19 år, men tycker ändå att mötet med Jesus förändrat HELA hans världsbild. Kanske inte så konstigt att hans första reaktion efter att ha bett frälsningsbönen var att bli riktigt rädd för vad som väntade nu. Men, så småningom kom den nya glädjen och tryggheten att ta över.
Och jag tänker på dr Denis Mukwege, vars familjs liv förändrades i slutet av oktober, då mordförsöket var ett
faktum och de förlorade en mycket närstående vän. Hans önskan är dock att få fortsätta sitt arbete för de plågade kvinnorna i hans hemland DR Kongo. Men framför allt önskar han förstås att hela situationen i landet ska FÖRÄNDRAS, så att alla människor kan leva i trygghet.
Och på presskonferensen han höll vid sitt besök i Sverige, sa han att vi här i Sverige har möjlighet att bidra till det;
genom att hålla frågan levande, använda våra goda kontakter i landet, protestera och uppmärksamma det som sker.
Och så skriver vi om kreativiteten i pingstförsamlingarna. Om att den behöver återupptäckas, leva och utvecklas, i tiden, så att fler människor får syn på Honom som är Kreativitetens källa.
Välkommen till en ny tidning!